Siirry pääsisältöön

Farmoksen liuostehtaan laajennusosa harjakorkeudessa

Orion-yhtymä Oyj Noiroon kuuluvan Farmoksen liuostehtaan laajennus Turussa on edennyt harjannostajaisvaiheeseen. Uudisrakennuksen valmistuttua Farmos-ryhmä keskittää tuotantonsa Turkuun. Rakennushankkeeseen Noiro investoi kaikkiaan 21 miljoonaa markkaa. Työt valmistuvat kesään 2002 mennessä. Liuostehdas valmistaa laitoksille, teollisuudelle ja maatiloille puhdistus- ja desinfiointiaineita sekä teollisuuskemikaaleja. Tänään 15. helmikuuta vietetään tehtaalla uudisrakennuksen harjannostajaisia.
 
Farmoksen Hollolan-yksikön tuotanto ja tuotekehitystoiminnot siirtyvät Turkuun kesällä 2002. Toiminnot keskittämällä Farmos lisää tuotannon, varastoinnin ja markkinoinnin tehokkuutta sekä kannattavuutta. Samalla Farmos luo Turun-tehtaalleen 30 uutta työpaikkaa. Nyt Farmos työllistää Turussa tuotekehitys-, tuotanto-, varastointi-, logistiikka- ja asiakaspalveluosastoilla 150 henkilöä.
 
Laajennus lisää liuostehtaan kapasiteettia noin 40 %. Uuden rakennuksen kerrosala on 1 800 m2 ja tilavuus 7 600 m3. Uudisrakentamisen lisäksi tehtaalla saneerataan prosessi-, laboratorio- ja toimistotiloja. "Rakennustöiden jälkeen tehdas täyttää entistä paremmin liuosten valmistukseen liittyvät tulevaisuuden vaatimukset", toteaa tuotantojohtaja Klas Stendahl.
 
Farmos
Farmos on johtava suomalainen, suurkuluttajille suunnattujen puhdistus-, desinfiointi ja teollisuuskemikaalien valmistaja. Se on osa Orion-konserniin kuuluvaa, teknokemiaan erikoistunutta Noiroa.
Farmos vie tuotannostaan noin kymmenen prosenttia Suomen lähialueille. Yrityksen toiminta muodostuu ammattikäyttöön tarkoitettujen teollisuus- ja laitostuotteiden valmistuksesta ja markkinoinnista sekä niihin liittyvästä teknisestä asiakaspalvelusta, joka takaa tuotteiden ja laitteiden toimivuuden sekä asiakaskohtaiset hygieniasuunnitelmat ja koulutuksen. Teollisuustuotteita ovat mm. elintarvikehygienia- ja pesulatuotteet, teollisuuskemikaalit sekä kunnossapitotuotteet. Laitostuotteita ovat siivous- ja suurkeittiöaineet sekä siivousvälineet ja -koneet.
 
Yhteyshenkilöt:
Pekka Rautala, toimitusjohtaja, puh. 020 4877 270 tai 0400 410 304
Jari Suominen, markkinointijohtaja, puh. 020 4877 799 tai 0400 526 809
Klas Stendahl, tuotantojohtaja, puh. 020 4877 711 tai 040 731 2050