Siirry pääsisältöön

Orion Pharma neuvottelee infuusioliiketoimintaansa liittyvien omaisuuserien myynnistä

Orion Pharma ilmoitti huhtikuussa suunnitelmistaan vähentää lääkevalmistetehtaidensa lukumäärää seitsemästä neljään kustannustehokkuuden parantamiseksi pitkällä tähtäyksellä. Samalla Orion Pharma ilmoitti, että se harkitsee vakavasti luopumista infuusioneste-tuotannostaan. Infuusionesteitä valmistetaan yksinomaan Suomen sairaalamarkkinoille Oulun tehtailla.

Infuusiotuotannon omaisuuserien mahdollinen myynti ei koske tuotantotiloja, koneita eikä laitteita. Myöskään henkilöstö ei siirtyisi. Näihin seikkoihin ratkaisuja etsitään myös käynnissä olevissa yt-neuvotteluissa. Jos omaisuuserien myynti toteutuu, sopimusosapuolet turvaavat toimitusten jatkumisen keskeytyksettä sairaaloiden tilausten mukaisesti.

Baxter on yksi maailman johtavista lääke- ja terveydenhoitoalan yrityksistä, jonka keskeiset toimialueet ovat kirurgia, urologia, anestesiologia, dialyysi, hematologia ja veripankit. Baxter S.A. on yhdysvaltalaisen monikansallisen lääke- ja terveydenhoitoalan yrityksen ja pörssiyhtiö Baxter International Inc:n tytäryhtiö. Baxter S.A. toimii Belgiassa ja vastaa Euroopan liiketoiminnoista. Pohjoismaissa sillä on henkilökuntaa n. 180, joista Suomessa työskentelee 30 henkilöä.