Siirry pääsisältöön

Oriolalle lääketukkukauppalupa Ruotsissa

Orion-konserniin kuuluva lääketukkukauppa sekä terveydenhuoltoalan laitteiden ja tarvikkeiden markkinoija Oriola on laajentamassa toimintojaan Ruotsissa. Ruotsin lääkelaitos myönsi toukokuussa Oriolan Ruotsin-tytäryhtiölle, Tukholman lähellä sijaitsevalle Oriola AB:lle lääkkeiden tukkukauppaluvan. Lupa sallii Oriolan aloittavan lääkkeiden tukkujakelun koko Ruotsin alueella. Lupa ei sisällä mitään normaalista lääketukkukaupasta poikkeavia rajoituksia.

Lääkkeiden tukkukauppalupa antaa nyt Oriolalle mahdollisuuden edetä kasvusuunnitelmiensa mukaisesti merkittävimmällä lähimarkkinalla Ruotsissa. Oriolan tarkoitus on käynnistää Ruotsin lääkejakelunsa mahdollisimman rivakasti. Samanaikaisesti Oriolan Hammasväline, joka käynnisti Oriolan toiminnot Ruotsissa vuonna 1998 Etelä-Ruotsista alkaen, on myös laajentamassa ja kasvattamassa toimintaansa koko Ruotsin laajuiseksi.


Oriola
Oriola on terveydenhuollon ja sairaanhoidon tuotteet laajasti kattava lääkejakelija, tukkukauppa ja markkinoija. Sen ydinprosessina on syvällinen tavaralogistiikan ja siihen liittyvän tietomassan kustannustehokas hallintajärjestelmä, jonka ympärille rakentuu monipuolinen joukko tuotealoilleen erikoistuneita, vahvaa erityisosaamista omaavia markkinointiyksiköitä. Oriola palvelee sairaaloita, terveyskeskuksia ja lääkäriasemia, apteekkeja, eläinlääkäreitä, hammaslääkäreitä ja muita terveydenhuollon toimijoita. Liiketoiminta käsittää tuhatmäärin nimekkäiden valmistajien laitteita ja tarvikkeita. Hammastarvikealalla sekä sairaalavälineiden ja laboratoriolaitteiden toimittajana Oriola on Suomessa johtava toimittaja ja kasvattaa toimintaansa Ruotsissa ja Baltiassa.

Lääkkeiden tukkukaupassa ja jakelussa Oriolan nykyinen toimialue käsittää Suomen,
Baltian maat ja Pietarin seudun ja on nyt laajentumassa Ruotsiin. Oriolan osuus Suomen lääkejakelumark-kinoista on 38 %.