Siirry pääsisältöön

Orionin podcast murtaa lääkealaan liittyviä tabuja

Voivatko lääkkeet loppua kesken? OIisiko VR-laseista apua kivun hoitoon? Voiko syövästä parantua? Tabunmurtajat-podcastissa lääkäri ja taikuri Martti Vannas pureutuu yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa näihin ja muihin hyvinvointiyhteiskunnan polttaviin puheenaiheisiin.
Tabunmurtajat-podion.jpg

Alta löydät kaikki Tabunmurtajat-podcastin jaksot. Voit myös tallentaa podcastin itsellesi Spotifyssa, Apple Podcastsissa tai Google Podcastsissa.

 

Uuden lääkkeen kehitys saattaa kestää jopa 15 vuotta. Millainen on lääkkeen matka ajatuksesta apteekin hyllylle? Martti Vannaksen vieraina ovat ylilääkäri Maija Kaukonen lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealta ja kehitysjohtaja Taru Blom Orionilta.

 

Maailma on pullollaan terveysväittämiä, mutta kenen väitteisiin voimme luottaa? Miten erotamme humpuukin ja luotettavan terveystiedon toisistaan? Martti Vannaksen vieraina ovat sosiaalisesta mediasta tuttu lääkäri Anni Saukkola ja Orionin asiakaskokemusjohtaja Leena Paattakainen.

 

Lääketeollisuus on yksi Suomen tärkeimmistä vientialoista. Miten suomalainen lääketeollisuuden osaaminen näkyy kansainvälisillä markkinoilla? Martti Vannaksen vieraina ovat Sitran johtava asiantuntija Minna Hendolin, Fermionin toimitusjohtaja Arto Toivonen ja Orionin kaupallisten toimintojen johtaja Satu Ahomäki.

 

Yhä useampi syöpään sairastunut tervehtyy syöpätutkimuksen ja uusien hoitomenetelmien ansiosta. Millaisin keinoin syöpää vastaan taistellaan nyt ja tulevaisuudessa? Martti Vannaksen vieraina ovat Orionin syöpätutkimusta johtava Outi Vaarala ja Docrates Syöpäsairaalan ylilääkäri Juha Kononen.

 

Miten lääkkeiden saatavuus turvataan, kun maailma muuttuu yhtäkkiä? Martti Vannaksen vieraina ovat operatiivisten toimintojen johtaja Liisa Hurme ja kaupallisten toimintojen johtaja Janne Maksimainen Orionilta sekä turvallisuus- ja valmiusjohtaja Aaro Toivonen HUS:lta. 

 

Lääketieteen digitalisaatio on tullut tutuksi scifi-elokuvista, mutta yhä enemmän se on jo todellisuutta. Miten digitaalisuutta hyödynnetään lääketieteessä nyt ja tulevaisuudessa? Martti Vannaksen vieraina ovat digitaalisen lääketieteen johtaja Sammeli Liikkanen Orionilta ja projektijohtaja Markus Kalliola Sitrasta.