Siirry pääsisältöön

Suosittu Faasi1-traineeohjelma tarjoaa korkeakouluopiskelijoille yhteisöllisyyttä ja ammatillisesti haastavia työtehtäviä

Orionin Faasi1-ohjelmassa eri alojen korkeakouluopiskelijat pääsevät tutustumaan merkityksellisiin ja omaa koulutusalaa vastaaviin työtehtäviin suomalaisessa lääkeyhtiössä. Faasi1-traineet saavat ohjelmasta työkokemusta ja kehittyvät oman alansa ammattilaisina.
Orion_2023_09_faasilaiset_Orionfi_994x559.jpg

Orion on järjestänyt Faasi1-traineeohjelmaa menestykkäästi jo kahdeksan vuoden ajan. Vuosittain 30–50 korkeakouluopiskelijaa on päässyt kokeilemaan siipiään työelämässä ja tutustumaan Orioniin työnantajana. 
 
Faasilaisia valitaan muun muassa: 

  • tutkimukseen ja tuotekehitykseen 
  • tuotantoon, tieto- ja taloushallintoon 
  • viestintään ja kaupallisiin toimintoihin  
  • sekä erilaisiin insinööritehtäviin.  

”Otan koko kesän mukaan”, tokaisi Faasi1-ohjelmaan osallistunut Formulation Scientist Trainee, Anttu Huusko, kun häneltä kysyttiin, mitä traineeohjelmasta jää kesän jälkeen käteen. 
 
Huusko pääsi tekemään kesätöissään tutkimustyötä Orionin R&D:n laboratoriossa ja kokee ammatillisen osaamisensa kehittyneen huimasti kesän aikana.  
 
”Uusien oppien lisäksi otan mukaani esimerkin siitä, miltä tuntuu, kun töissä on oikeasti kivaa”, Huusko lisää.

Faasi1-traineeohjelmaan osallistuu korkeakouluopiskelijoita monilta eri aloilta

Vuosien varrella lukuisia eri alojen korkeakouluopiskelijoita on istahtanut tiimeihin ja organisaatioihin eri puolille Orion-konsernia. Monia faasilaisia yllättääkin se, kuinka monen eri koulutustaustan omaavia kollegoita ohjelmaan osallistuu. 
 
Ohjelman tavoitteena on tarjota eri alojen korkeakouluopiskelijoille: 

  • merkityksellisiä ja ammatillisesti kehittäviä työtehtäviä 
  • yhteisiä tapahtumia ja mentorointia 
  • mahdollisuuden tutustua työskentelyyn ja työyhteisöön lääketeollisuuden yrityksessä.  

Kesä täynnä uusia oppeja ja hauskoja hetkiä 

Haku Faasi1-traineeohjelmaan alkaa tammikuussa, joten innokkaiden hakijoiden kannattaa olla silloin tarkkana. Traineejakso ajoittuu touko–syyskuulle, ja sen kesto kullakin faasilaisella on kokonaisuudessaan 3–4 kuukautta sopimuksen mukaan.  
 
Faasikesän alussa traineet osallistuvat yhteiseen aloitustapahtumaan. Faasilaiset saavat kukin omassa tiimissään kattavan perehdytyksen omaan työtehtäväänsä ja lääkeyrityksessä toimimiseen. Lisäksi jokainen saa itselleen pienryhmämentorin.  
 
Pienryhmämentoroinnin tarkoituksena on sparrailla kesän aikana kunkin ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan työelämän ilmiöihin liittyvistä teemoista kokeneen Orionilaisen ja muutaman muun faasilaisen kesken. Kesän aikana faasilaisille järjestetään yhteisöllisyyttä ja Orion-tuntemusta lisääviä tapahtumia, koulutuksia ja kesän lopuksi jakso huipentuu ohjelman päätöstilaisuuteen.  

Varmuus omasta kehittyvästä ammattitaidosta kasvaa Faasi1-ohjelman myötä 

Faasilaiset In Vitro Biology Trainee Cecilia Jungarå, Automation trainee Esa Tikkanen ja Future Technology Trainee Lotta Eerola ovat kokeneet, että heidät on otettu tiimeissä vastaan tasavertaisina kollegoina, joiden työpanokseen luotetaan. Varmuuden omaan ammatilliseen kehittymiseen on annettu kasvaa ja kehittyä rauhassa – ja silti apua on ollut aina tarvittaessa helposti saatavilla. 

On ollut kiva huomata, miten paljon faasilaisenakin on saanut vastuuta ja päässyt tekemään merkityksellisiä työtehtäviä."

”Olen oppinut hurjasti uutta ja tutustunut monelta eri kantilta lääketeollisuuteen ja erilaisiin teknologioihin, joita Orionilla on käytössä. On ollut kiva huomata, miten paljon faasilaisenakin on saanut vastuuta ja päässyt tekemään merkityksellisiä työtehtäviä”, Eerola kertoo. 
 
Jungarå ja Tikkanen ovat myös iloisia siitä, että apua ja neuvoja saa aina kysyä ja työkaverit auttavat mielellään. Moni onkin oppinut sparrailun myötä tarkastelemaan työtehtäviään monelta eri kantilta ja omaksunut siinä sivussa tiimityöskentelytaitoja. 
 
”Harkitsen ehdottomasti Orionia tulevaisuudessa työnantajana. Orionin hyvä ilmapiiri ja työkaverit ovat tehneet kesän aikana vaikutuksen. Työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja vaihtelevia, ja ne ovat tarjonneet sopivasti haastetta ja mahdollisuuksia uuden oppimiseen”, Tikkanen summaa. 

Olen ollut positiivisesti yllättynyt Orionin hyvästä ilmapiiristä, ja siitä että kaikki auttavat toisiaan."

”Olen aina ollut kiinnostunut lääkekehityksestä, ja tämän kesän jälkeen haluan mielelläni jatkaa lääkekehityksen parissa. Olen myös ollut positiivisesti yllättynyt Orionin hyvästä ilmapiiristä, ja siitä että kaikki auttavat toisiaan”, Jungarå lisää. 

Haaveena ura lääketeollisuudessa? – hae mukaan seuraavaan Faasi1-traineeohjelmaan 

Faasi1-traineeohjelman työtehtävät ovat monipuolisia ja haastavat oppimaan omasta alasta uutta. Faasilaisia yhdistääkin into ja motivaatio omaa opiskelualaa kohtaan ja halu oman ammattitaidon ja osaamisen kehittämiseen. Lisäksi kiinnostus verkostoitumiseen muiden faasilaisten kanssa tekee tapahtumien myötä kesästä ikimuistoisen.  
 
Lue lisää Faasi1-traineeohjelmasta