Siirry pääsisältöön

Orion tukee kansainvälisten osaajien sopeutumista Suomeen relokaatio-palvelun avulla

Orionin palveluksessa työskentelee lukuisia kansainvälisiä osaajia, jotka ovat muuttaneet Suomeen houkuttelevien työtehtävien perässä. Intialainen Gaurav Kandpal on työskennellyt Orionilla Espoossa puolitoista vuotta ja ehtinyt tutustua niin suomalaiseen työelämään kuin vaihteleviin sääoloihin.
Orion_heinä23_Gaurav_Kandpal_Orionfi_994x559.jpg

Gaurav Kandpal, Market Access Lead, muutti Intiasta Suomeen ja aloitti Orionin palveluksessa joulukuussa 2021. Elettiin koronapandemian aikoja ja rekrytointiprosessi työhaastatteluineen oli hoidettu etänä.  
 
”En ollut käynyt Suomessa aikaisemmin, muutin tänne ensimmäisellä käynnillä. Lentokoneen laskeutuessa kylmyys iski kasvoilleni, lämpömittari näytti -20 astetta. Sain aikamoisen kokemuksen heti alkuun”, Kandpal kertoo ensimmäisestä päivästään Suomessa.  
 
Nyt puolentoista vuoden Suomessa olon jälkeen, hän on jo tottunut vaihteleviin sääoloihin ja vuodenaikoihin.  
 
”Olen oppinut tarkistamaan sään ja lämpötilan joka päivä ennen kuin astun ulos. Ja nykyään osaan valita oikeanlaiset, kelinmukaiset vaatteet”, Kandpal kertoo. 
 
Suomalaisen työkulttuurin sopeutuminen sujui onneksi huomattavasti leppoisammin ilman ääri-ilmiöitä.

Orionilla ihmisten avoimuus yllätti positiivisesti. On ollut myös mukava huomata, että täällä luotetaan ihmisiin."

”Olin tottunut eurooppalaiseen työkulttuuriin jo edellisessä työpaikassani. Orionilla ihmisten avoimuus yllätti positiivisesti. On ollut myös mukava huomata, että täällä luotetaan ihmisiin.” 
 
Työpaikan joustavuus kävi ilmi jo rekrytointivaiheessa. Viisumien ja työlupien saaminen vei oman aikansa ja pandemia aiheutti myös haasteita.  
 
”Orionilla oltiin koko ajan todella joustavia sen suhteen, milloin ja miten liittyisin tiimiin ja aloittaisin työt. Se oli mahtavaa. Muutamassa kuukaudessa kaikki oli kuitenkin hoidettu ja pääsin aloittamaan työsuhteeni Suomessa suunnitelmien mukaan”, Kandpal iloitsee. 

Orionin tuella suomalainen elämä tutuksi

Alun sopeutumisvaiheessa Orion tarjoaa Suomeen muuttaville työntekijöille palvelun, joka auttaa: 

  • asunnon etsinnässä
  • neuvoo erilaisten viranomaisjärjestelmien ja -prosessien kanssa
  • tekee suomalaiset palvelut tutuiksi.   

”Se oli suuri apu. Asiaan erikoistunut yritys osasi auttaa ja asuntokin löytyi muutamassa viikossa. Tuki oli tärkeä, sillä uudessa maassa, ei aina tiedä, miten toimia tai mitä tehdä.” 

Suomalaiseen elämään tutustumisessa myös ystävät ja työkaverit Orionilta ovat olleet avainasemassa.  

Suomalaiset ovat olleet hyvin avoimia näyttämään ja kertomaan kulttuuristaan."

”On todella tärkeää tutustua paikalliseen kulttuuriin. Suomalaiset ovat olleet hyvin avoimia näyttämään ja kertomaan kulttuuristaan. Olen maistanut tippaleipiä ja simaa vapun aikoihin ja mämmiä pääsiäisenä. Arvostan sitä, että pääsen kokemaan paikallisia juttuja”, Kandpal kiittelee.  

Euroopan markkinoiden asiantuntija Intiasta

Gaurav Kandpal työskenteli myös aikaisemmin lääkealan yhtiössä Euroopan markkinoiden parissa.  

”Kiinnostuin Orionista ja tästä roolista, sillä se keskittyy Euroopan markkinoille pääsyyn. Se on ydinosaamisaluettani ja minulla on siitä pitkä kokemus”, Kandpal kertoo. 

Kandpalilla on sellaista osaamista, jota Orionissa tarvitaan. Kansainvälisten osaajien rekrytointi ja onnistunut relokaatio on tärkeää, sillä prosessin päätteeksi päästään molempia osapuolia palvelevaan ja onnistuneeseen lopputulokseen. 

Työ Market Access -tiimissä vaatii erityisosaamista ja asiantuntijuutta, jotta Orionin lääkkeet saadaan mahdollisimman nopeasti ja järkevään hintaan niitä tarvitsevien potilaiden käyttöön eri maihin. Työssä tarvitaan muun muassa markkinoiden, eri maiden lainsäädäntöjen, terveydenhuoltosysteemien ja prosessien tuntemista ja neuvottelutaitoja.

Koen, että tässä työssä Orionilla voin hyödyntää monipuolisesti asiantuntemustani, kokemustani ja erityisosaamistani.

 

”Koen, että tässä työssä Orionin Market Access -tiimin jäsenenä voin hyödyntää monipuolisesti asiantuntemustani, kokemustani ja erityisosaamistani”, Kandpal sanoo kiitollisena. 

Rohkeasti kohti uusia elämyksiä

Kesäloman Kandpal aikoo viettää Suomessa vaimonsa kanssa. Tarkoitus on tutustua Suomeen pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja kerätä uusia kokemuksia, etenkin opetella suomen kieltä yhdessä.  
 
”Lappi olisi hieno nähdä. Turku ja vierailu kesämökillä ovat myös to do -listalla. Suomessa nautin suuresti myös ulkona luonnossa liikkumisesta. Espoossa olen lähellä luontoa ja merta, se on mahtavaa. Joskus vain kävelen neljä tai viisi tuntia ulkona luonnossa, se virkistää”, Kandpal listaa. 
 
Entä mitä Kandpal haluaisi sanoa ulkomaalaiselle, joka harkitsee työpaikkaa ja muuttoa Suomeen? 
 
”Suomessa työskentely on mahtava tilaisuus, johon kannattaa tarttua, jos sellainen yhtään kiinnostaa. Ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä. He esittelevät mielellään uusia elämyksiä ja kertovat asioista Suomesta. Mutta sääoloihin ja ilmastoon saattaa joutua totuttelemaan”, Kandpal sanoo hymyillen.