Siirry pääsisältöön
00_Header 2.jpg

Orionin strategia 2024–2028: Tie on auki kasvulle ja hyvinvoinnille

2030-luvulla Orion on aidosti globaali, innovatiivinen ja potilaskeskeinen lääkeyhtiö, joka palvelee yhteiskuntia ja auttaa muuttamaan potilaiden elämää ympäri maailmaa.

Orionin tarkoitus on hyvinvoinnin rakentaminen
 
Hyvinvointi on jokaiselle yksilöllinen käsite elämän kaikissa vaiheissa. Hyödynnämme yli vuosisadan kokemustamme terveydenhoidosta ja pidämme katseemme tulevaisuuden innovaatioissa potilaita auttaaksemme. 
 
Innovatiiviset hoitomme auttavat muuttamaan potilaiden elämää maailmanlaajuisesti. Monipuolinen, kustannustehokas ja lisäarvoa tuottava lääkevalikoimamme tukee yhteiskuntaa terveydenhuoltojärjestelmän ylläpitämisessä. Eläinlääkkeemme mahdollistavat lemmikinomistajille ja tilallisille eläintensä hyvinvoinnista huolehtimisen. ​ 

0V3A4501.jpg

Pohjoismaisten juurtemme innoittamana tuemme ihmisiä ympäri maailman, ​jotta he voivat elää täyttä elämää – tänään ja huomenna.” ​

Liisa Hurme, Toimitusjohtaja

Orion on aloittanut historiallisen kasvumatkan 

Juuri nyt Orionilla on erinomaiset valmiudet tehdä seuraavista vuosista varsinainen innovaatioiden vuosikymmen. Meillä on vahva, dataan pohjautuva tutkimusputki sekä näyttöä kyvykkyydestämme löytää ja kehittää merkittäviä uusia molekyylejä. Kaikki tulosyksikkömme ovat osoittaneet muuntautumiskykyä ja luoneet kasvulle vahvan alustan haastavinakin aikoina. Darolutamidin, inhalaattorien ja geneeristen lääkkeiden lupaavat myyntinäkymät antavat meille mahdollisuuksia investoida kasvuun ja innovaatioihin. 
 
Nämä vahvuudet auttavat meitä vastaamaan aikamme suurimpiin taloudellisiin ja demografisiin muutoksiin, kuten:

 • Terveydenhuollon ja lääkkeiden kustannuspaineet  
 • Väestön ikääntyminen
 • Tieteen ja teknologian kehitys. 

Orionin ainutlaatuiset vahvuudet auttavat meitä rakentamaan aidosti globaalia läsnäoloa sekä takaamaan lääkkeiden saatavuutta Euroopassa. 

Strategiset painopisteet, jotka toimivat kasvun ajureina

 • 08_1_build-portfolio-icon.png

  Rakennamme asiakaslähtöistä portfoliota

  • Innovative Medicines hyödyntää Orionin lääkekehityksen osaamista keskittymällä keskeisiin ja kasvaviin onkologian ja kivunlievityksen terapia-alueisiin.
  • Branded Products jatkaa vahvistumistaan ja menestystään hengitystiesairauksien ja Parkinsonin taudin hoitoon liittyvissä tuotteissaan ja terävöittää samalla keskittymistään naisten terveyteen laajalla valikoimallaan hormonikorvaushoitotuotteita (HRT).
  • Generics and Consumer Health varmistaa vahvan olemassa olevan liiketoimintansa menestyksen pyrkien samalla uuteen kasvuun lisäarvoa tuottavien ja monimutkaisten geneeristen lääkkeiden parissa Euroopan sairaalamarkkinoilla ja muilla valikoiduilla markkinoilla. Lisäksi se vastaa asiakkaidensa tarpeisiin tarjoamalla arvolupauksia sisältäviä kuluttajaterveystuotteita.
  • Animal Healthin uusi, laajempi ja erottuvampi tuotevalikoima keskittää sen fokusta tuotanto- ja seuraeläinsegmenteissä hyödyntäen tulosyksikön keskeistä vahvuutta: asiakkaiden ja heidän tarpeidensa syvällistä ymmärtämistä.
 • 08_2_expand_geographies-icon.png

  Laajennumme uusille maantieteellisille alueille ja vahvistamme globaaleja kumppanuuksia

  • Vahvistamme markkina-asemaamme Euroopassa: Laajennamme geneeristen lääkkeiden liiketoiminta-aluetta ja vakiinnutamme asemamme sairaalasegmentissä sekä brändituotteissa EU:ssa.
  • Vahvistamme ja laajennamme Aasian ja Tyynenmeren (APAC) alueen läsnäoloa: Vakiinnutamme Branded Products -tulosyksikön jalansijan APAC-alueella.
  • Pääsy Yhdysvaltoihin: Rakennamme jalansijaa Yhdysvalloissa askel askeleelta.
  • Pääsy Japaniin: Vakiinnutamme Branded Products- ja Innovative Medicines -tulosyksiköiden jalansijaa Japanissa.
 • 08_3_develop_growth_icon.png

  Kehitämme kasvun mahdollistajia

  • Osaaminen ja kulttuuri: Tarkennamme osaamista niillä erityisalueilla, joilla olemme vahvoja, vahvistaen kykyjämme keskeisillä toimialoilla. Ylläpidämme ketterää ja matalahierarkkista kulttuuria, joka erottaa Orionin kilpailijoistaan.
  • Turvallisuus ja vastuullisuus: Asetamme potilasturvallisuuden ja vastuullisuuden etusijalle koko tuotteen elinkaaren ajan. Näin Orion asemoituu luotettavaksi eurooppalaiseksi kumppaniksi, joka tunnetaan toimitusvarmuudesta, läpinäkyvyydestä ja vastuullisuudesta.
  • Globaalit kaupallistamiskyvykkyydet: Tuomme mukaan asiantuntijoita suuremmilta globaaleilta markkinoilta, mahdollistaen näin tuotteidemme maailmanlaajuisen kaupallistamisen suuremmassa mittakaavassa.
  • Erinomainen datapohjainen suorituskyky: Rakennamme lääkekehityksessä asiantuntemusta ja toimintamalleja datapohjaista lähestymistapaa varten, mikä optimoi konkreettiseen tietoon perustuvan päätöksenteon.
  • End-to-end -arvoketju: Hallitsemme jokaista vaihetta molekyylikehityksestä markkinointiin ja jakeluun. Näin varmistamme, että Orionin päässä säilyy enemmän arvoa, mikä taas mahdollistaa investoinnit. 

Tämä ei ole pelkkä suunnitelma – olemme jo täydessä vauhdissa. Olemme uudistaneet organisaatiomme niin, että kaikilla liiketoiminta-alueillamme on selkeät kasvusuunnitelmat. Lääkekehityksemme on osoittanut huomattavaa potentiaalia, ja olemme rakentamassa jalansijaa Euroopan ulkopuolelle.  
 
Tie on auki kasvulle ja hyvinvoinnille.