Siirry pääsisältöön

Monipuolinen ja -lahjainen Tapani palasi vuosien jälkeen Orionille ja toi mukanaan oppeja pankkimaailmasta

Liiketoiminnan kehitysjohtaja Tapani Koskenkari palasi pankkimaailmasta takaisin Orionille, mutta ei vanhaan ja tuttuun, vaan uuteen ja jännittävään. Hän arvostaa yhtiön tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia kehittää itseään ja osaamistaan.
Orion_heinä23_Tapani_Koskenkari_Orionfi.jpg

Tapani Koskenkari palasi elokuussa 2019 Orioniin pankkimaailmasta, missä hän työskenteli 12 vuoden ajan. 
 
”Viihdyin Orionilla jo ensimmäisellä kerralla erinomaisesti, joten tänne oli helppo tulla takaisin. Minua motivoi myös erityisesti se, että pääsin käynnistämään yhtiössä aivan uudenlaista toimintaa. Innostun haasteista; siitä, että valmiita polkuja ei ole, vaan ne pitää itse löytää”, Koskenkari kertoo. 
 
Liiketoiminnan kehitysjohtajana Koskenkari etsii tuotteita tai jopa yrityksiä, joita Orion voisi ostaa toimintaansa kehittääkseen. 
 
”Ideana ei ole kasvaa kasvamisen vuoksi, vaan etsiä kohteita, jotka sopivat Orionin strategiaan ja vahvistavat tarjontaamme ja osaamistamme entisestään”, Koskenkari selventää.

Tuliaisina rutkasti yritysmaailman asiantuntemusta

Koskenkari tuli alun perin kesätöihin Orionin omistamaan Oriolaan jo vuonna 1995, nuorena farmasian ja kauppatieteiden opiskelijana. Tämän jälkeen tie johti esimerkiksi kesäfarmaseutiksi Orionin tuotekehitykseen, tuntitöihin opiskelun ohella sekä valmistumisen jälkeen vakipestiin. Hän teki myös molemmat pro gradu -tutkielmansa Orionille. 
 
”Vuonna 2004 tein farmasian väitöskirjan teknologiasiirroista eri tuotantolaitosten välillä. Samalla siirryin partnerimyynnin johtotehtäviin pyrkimyksenä edistää Orionin tuotteiden menestystä muun muassa Aasiassa”, Koskenkari kertaa. 
 
Vuonna 2007 Koskenkari suuntasi taas uusiin seikkailuihin: pankkimaailmaan ja terveysrahaston salkunhoitajaksi. Myöhemmin hän sai vastuulleen myös kaksi muuta rahastoa, joihin kuului suuria eurooppalaisia yrityksiä eri toimialoilta.  
 
”Pankkimaailmassa pääsin perehtymään satoihin ellen tuhansiin erilaisiin yrityksiin ja niiden strategioihin, mistä on tietenkin paljon hyötyä nykyisessä tehtävässäni. Toisaalta Orionilla työni on nyt monta astetta konkreettisempaa asioiden viemistä eteenpäin, mikä tuntuu kivalta,” Koskenkari jatkaa. 
 
Hänen nykyiseen työhönsä antaa luonnollisesti hyvän pohjan myös monipuolinen koulutustausta eli sekä farmasian että kaupallisen alan vahva osaaminen.

Orion tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia

Koskenkari on ehtinyt työskennellä Orionilla jo vuosia, vaikkakin siis parissa erässä. Hän huomauttaa, että henkilökunnalla on yhtiössä muutenkin hyvin pitkiä työuria eivätkä paluumuuttajatkaan ole mitään harvinaisuuksia. 
 
”Muutkin tuntuvat viihtyvän hyvin. Yksi Orionin ehdoton valtti on esimerkiksi se, että täällä on niin paljon erilaisia työtehtäviä ja laajoja toimenkuvia”, Koskenkari sanoo. 
 
Hän muistuttaa, että Orionilta löytyy lääketeollisuuden koko kirjo lääkekehityksestä lääkkeiden valmistamiseen, myyntiin ja markkinointiin asti. Suomessa ei ole toista vastaavaa toimijaa. 
 
”Orion tarjoilee työntekijöilleen valtavan mahdollisuuksien kentän”, Koskenkari muotoilee. 

Kolme parasta asiaa työssäni – Tapani Koskenkari: 

  • Hyvä työyhteisö ja loistavat työkaverit.
  • Olen käynnistämässä toimintaa, joka on yhtiölle uutta. Nautin tämän kaltaisista haasteista.
  • Analysoin eri yrityksiä ja niiden tuotteita ja yritän pysyä mukana maailman trendeissä ja sykkeessä. Se on erittäin mielenkiintoista. 

Heti ei voi tietää, miksi tulee isona 

Koskenkari mainitsee toistuvasti innostuvansa uusien asioiden opettelusta ja epämukavuusalueille suuntaamisesta. Hän huomauttaa myös, että etukäteen ei voi aina tietää, mistä pitää – tai mitä rakastaa tehdä kaikkein eniten. 
 
”Tämä taitaa näkyä myös omassa tarinassani. 18- vuotiaana opiskelin esimerkiksi Sibelius Akatemiassa huilun soittoa, vuoden kuluttua olin Helsingin yliopistossa lukemassa kemiaa ja matematiikkaa ja sitten parin vuoden kuluttua ahersin jo farmasian ja kauppatieteen opintojen parissa,” Koskenkari luettelee. 
 
Musiikki on Koskenkarin elämässä vahvasti läsnä myös nykyään. 
 
”Meillä oli eilen pienen perheorkesterimme ensimmäiset harjoitukset. Minä soitan huilua, vaimoni saksofonia ja 7,5-vuotias tyttäremme viulua,” Koskenkari paljastaa ja kertoo samalla, että hänen haaveissaan on opetella soittamaan saksofonia. 
 
”Rima on kyllä aika korkealla, kun vaimo on huipputason ammattisaksofonisti. Mutta, katsotaan, kyllä tässä vielä jonakin päivänä”, Koskenkari naurahtaa.