Siirry pääsisältöön

ORION OYJ: GTx JULKAISI FAASI III KLIINISIÄ TULOKSIA 80 mg TOREMIFEENISITRAATISTA

Orion on saanut tiedon, että GTx:n 80 mg toremifeenisitraattia koskevassa kolmannen vaiheen kliinisessä tutkimuksessa on saavutettu positiivinen tulos tärkeimmissä muuttujissa edennyttä eturauhassyöpää sairastavilla potilailla, jotka käyttävät androgeenideprivaatioterapiaa. Tulokset osoittivat, että androgeenideprivaatioterapian aiheuttamaan osteoporoosiin liittyvät nikamamurtumat vähenivät 50 prosentilla ja se saavutti positiivisen tuloksen myös muissa tärkeimmissä muuttujissa kuten luuntiheys, lipidiprofiilit ja gynekomastia.
 
Näihin tutkimustuloksiin perustuen GTx aikoo hakea myyntilupaa (New Drug Application, NDA) Yhdysvalloissa (Food and Drug Administration, FDA) kesällä 2008. Lisäksi GTx aikoo esittää tulokset kokonaisuudessaan tulevissa alan lääketieteellisissä kokouksissa. 
 
 
GTx
GTx (pääkonttori Memphis, Tennessee) on biolääketieteellinen yritys, joka on keskittynyt kehittämään ja kaupallistamaan pieniä molekyylejä erityisesti syöpien hormonaaliseen hoitoon, osteoporoosiin, lihaskatoon ja muihin vakaviin lääketieteellisiin ongelmiin.
 
GTx on lisensioinut Orion Oyj:ltä maailmanlaajuiset oikeudet toremifeenisitraatin kaikkiin indikaatioihin paitsi rintasyöpään Yhdysvaltojen ulkopuolella. 
 
 
ORION
Orion Oyj tutkii ja kehittää innovatiivisia lääkkeitä sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 683,6 miljoonaa euroa. Tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhtiö panosti 97,6 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 3 180 henkilöä. Orion Oyj:n kotipaikka ja pääkonttori on Espoossa. Tietoja yhtiöstä on saatavilla osoitteessa www.orion.fi.
 
 
Lisätietoja:
Liisa Hurme, Johtaja, Alkuperälääkkeet, puh. 010 426 2874
 
 
Orion Oyj
 
 
Timo Lappalainen           Olli Huotari
Toimitusjohtaja               Johtaja, Esikuntatoiminnot
 
 
 
Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi