Siirry pääsisältöön

Eero Hautaniemi Orion-konsernin Tukkukaupparyhmän toimitusjohtajaksi 2.1.2006

Hän aloittaa tehtävässään 2.1.2006. Kuten tänään annetussa erillisessä pörssitiedotteessa kerrotaan, Orion Oyj:n hallitus valmistelee Orionin jakautumista kahdeksi erilliseksi pörssiyhtiöksi, joista toinen, lääketukkukauppaan ja terveydenhuollon tuotteiden markkinointiin keskittyvä Oriola-KD Oyj muodostuisi Orionin nykyisen Tukkukaupparyhmän yhtiöistä Oriola Oy ja Kronans Droghandel AB (KD). Tarkoituksena on, että Hautaniemi nimitetään mahdollisessa jakautumisessa heinäkuun alussa 2006 toimintansa aloittavan Oriola-KD Oyj:n toimitusjohtajaksi.  
 
Eero Hautaniemi siirtyy Orion-konsernin palvelukseen GE Healthcare Finland Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä. Hän on työskennellyt koko tähänastisen uransa Instrumentariumin, sittemmin GE Healthcare Finland Oy:n palveluksessa vuodesta 1990 alkaen. Hänellä on laaja ja monipuolinen johtamiskokemus terveydenhuollon toimialalle keskittyneen, voimakkaasti kasvaneen ja suuria rakennemuutoksia läpikäyneen kansainvälisen pörssiyhtiön taloushallinnosta ja operatiivisesta liikkeenjohdosta. Vuosina 2003-2004 hän toimi GE Healthcare IT:n Oximetry, Supplies and Accessories -liiketoiminnan johtajana.
GE Healthcare Finland Oy:n toimitusjohtajana hän on ollut lokakuusta 2004 lukien.
 
Tukkukaupparyhmän nykyinen vetäjä, Orion Oyj:n varatoimitusjohtaja Pauli Torkko jatkaa 2.1.2006 jälkeen Orionin konsernijohdossa sijoitusasioihin, yritysjärjestelyihin ja Oriola-KD:n listautumisvalmisteluihin liittyvissä tehtävissä. Oriola Oy:n toimitusjohtajana jatkaa farmasian tohtori Risto Kanerva ja Kronans Droghandel AB:n toimitusjohtajana Marianne Dicander-Alexandersson, M.Sc. (Chemical Engineering).
 
 
 
 
Orion Oyj
 
 
 
Jukka Viinanen                                        Olli Huotari
Toimitusjohtaja                                        Päälakimies
 
 
Yhteyshenkilöt:
Toimitusjohtaja Jukka Viinanen, Orion Oyj, puh. 010 429 3710
Päälakimies Olli Huotari, Orion Oyj, puh. 010 429 3054
 
 
Kuva
Kuvatiedosto Eero Hautaniemestä on saatavilla Orion Oyj:n kotisivulta www.orion.fi
 
 
Jakelu:
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
 
Julkaisija:
Orion Oyj
Konsernihallinto
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi