Siirry pääsisältöön

Orionin pääomamarkkinapäivä tänään 18.5.2017 Helsingissä

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 18.5.2017 KLO 8.00

Orionin pääomamarkkinapäivä tänään 18.5.2017 Helsingissä

Orion Oyj järjestää pääomamarkkinapäivän sijoittajille ja analyytikoille Helsingissä Finlandia-talossa tänään torstaina 18.5.2017. Päivän tarkoituksena on tarjota tietoa yhtiön liiketoiminnasta, T&K-hankkeista sekä painopistealueista ja samalla päivittää tilanne seuraavista aiheista:

  • Orion ja etelä-korealainen Celltrion Healthcare ovat allekirjoittaneet sopimuksen rituximabin (MabThera®) biosimilaarivalmisteen myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta yksinoikeudella Orionin jakelualueen ollessa Pohjoismaat ja Viro, joissa se jo ennestään on Celltrion Healthcaren Remsima®-tuotteen (Remicade® -infliksimabin biosimilaari) jakelija. MabTheran® pääindikaatiot ovat non-Hodgkin-lymfooma ja lymfaattinen leukemia sekä autoimmuunisairaudet kuten nivelreuma.

  • Orionin tietoon on tullut, että Dexdor®-valmisteen geneerinen kilpailu on alkanut kilpailijan tuotua valmisteen geneerisen version markkinoille Saksassa. Orion jatkaa toimenpiteitä oikeuksiensa puolustamiseksi. Geneerisen kilpailun vaikutusta myyntiin on tässä vaiheessa vielä vaikea arvioida.

Pääomamarkkinapäivän ohjelma:

  Finlandia-talo, Mannerheimintie 13, Helsinki (Veranda, pohjakerros)

Kellonaika 8.15 Ilmoittautuminen ja aamiainen
  8.55 Tilaisuuden avaus
  9.00 Orionin vuosisata 1917-2017
  9.15 Toimitusjohtaja Timo Lappalaisen esitys
    T&K osa I - Christer Nordstedt, tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja
  10.25 Tauko
  10.45 Erityistuotteet - Liisa Hurme, johtaja
    Alkuperälääkkeet - Markku Huhta-Koivisto, johtaja
  11.40 Tauko
  11.50 T&K osa II - Christer Nordstedt, tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja
    Talousjohtaja Jari Karlsonin esitys
  12.50 Päätössanat - toimitusjohtaja Timo Lappalainen
  13.00 Lounas
  14.30 Tilaisuus päättyy


Esitykset ja webcast

Kaikki päivän esitykset lähetetään suorana webcast-lähetyksenä. Kuten tavanomaista, webcast-linkki ja päivän esitysmateriaali julkaistaan tapahtumapäivänä Orionin verkkosivuilla http://www.orion.fi/cmd2017. Tapahtuman ja materiaalien kieli on englanti. Tallenne päivän esityksistä on saatavilla Orionin internetsivuilla tilaisuuden jälkeen.

                                                                                                                                   
Lisätietoja antaa:
Jari Karlson, talousjohtaja, Orion Oyj
puhelin 050 966 2883

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 1917 perustettu Orion viettää satavuotisjuhlavuottaan vuonna 2017.