Siirry pääsisältöön

Orionin uutuudet Apteekkaripäivillä 4. - 5.4.2008

Lääkelaitos on tänä keväänä myöntänyt luvan itsehoitomyyntiin aiempaa suuremmalle pakkauskoolle valmisteille, jotka sisältävät muun muassa ibuprofeenia ja setiritsiiniä. Tähän asti Suomessa on ollut mahdollista ostaa kerrallaan vain 10 kappaleen pakkaus yleistä särkylääkettä, Buranaa.  Pakkaus on kuitenkin saattanut loppua väärään aikaan, kun perheessä on useampia jäseniä ja flunssa on iskenyt perheenjäseniin samanaikaisesti.  Sairaana on ikävää lähteä lääkkeen hakuun, joten kotiin kannattaa varata pieni käsivarasto tavallisimpia itsehoitolääkkeitä.  Buranan uudet pakkauskoot tuovat helpotusta monelle käyttäjälle, ja nyt sallittu pakkauskoko riittää aiempaa usealle käyttäjälle.
 
Kipulääke Buranan uudet 20 ja 30 tabletin pakkauskoot
 
Huhtikuussa apteekkeihin tulevat kysytyt suuret itsehoitopakkauskoot Suomen käytetyimmästä kipulääkkeestä, Burana 400 mg:n tabletista.  Saatavilla ovat 15.4.2008 lähtien nykyisen 10 tabletin pakkauksen lisäksi 20 ja 30 tabletin pakkauskoot 400 mg:n vahvuudesta tilapäisen kivun ja kuumeen lievitykseen.
 
Buranan vaikuttava aine on ibuprofeeni. Burana tunnetaan tehokkaana kipu- ja särkylääkkeenä. Burana 400 mg:n käyttöaiheita ovat kipu- ja kuumetilat, lihas- ja nivelsäryt, päänsärky, reumasärky, hammassärky ja kuukautiskivut. Nämä ovat tavallisia, äkillisiä itsehoitovaivoja, joita lääkitään usein muutama päivä ennen lääkärille pääsyä.
 
Ennen lääkkeen hankintaa kannattaa varmistaa apteekin asiantuntijoilta lääkkeen soveltuvuus käyttäjälleen. Pakkausselosteeseen tulee myös tutustua huolellisesti. Mikäli lääke aiheuttaa haittavaikutuksia,  niistä tulee kertoa aina apteekissa tai lääkärin vastaanotolla.  He toimittavat tiedot eteenpäin.
 
Burana on ollut Suomessa itsehoitomyynnissä jo 22 vuoden ajan, ja sen hyödyt ja haitat on selvitetty perusteellisesti.
 
Kevät tulee - Histec tuo väsyttämättömän helpotuksen allergiaoireisiin
 
Antihistamiini Histec 10 mg on nyt saatavissa 30 tabletin itsehoitopakkauksena 1.4.2008 lähtien. Vaikuttavana aineena on setiritsiini. Myynnissä on edelleen myös 10 tabletin pakkaus. Histec 10 mg/ 30 tabletin reseptipakkaus poistui myynnistä 31.3.2008. Histec 10 mg 100 tabletin pakkauksena on edelleen SV-korvattava tuote. Histec sopii yleishoidoksi allergiaoireisiin aikuisille kausiluonteisen allergisen nuhan ja siihen liittyvien oireiden hoitoon, sekä myös hyttysenpiston aiheuttamiin allergisiin reaktioihin.
 
 
Lisätietoja: Burana ja Histec
Tuotepäällikkö Auli Leinonen, puh.  050 966 7465
 
 
Ummetus lamauttaa työssäkäyvänkin
 
Ummetus on vaikea tunnistaa ja siihen haetaan usein apua ensin apteekista. Puhuminen siitä on herkkää ja häveliästä. Vaivasta kärsivät hakevat nopeaa apua apteekista, aivan kuten ripuliinkin.
 
Orionilla on valikoimissaan useita ummetuslääkkeitä eri käyttötarkoituksiin. Uutuutena Apteekkaripäivillä esitellään Pegorion, jauhe oraaliliuosta varten, joka on aikuisille ja yli 2-vuotiaille soveltuva itsehoitovalmiste ummetuksen tilapäiseen hoitoon. Jauhe on pakattu 6 ja12 gramman pusseihin liuotettavaksi veteen, mehuun tai vaikkapa kahviin. Valmisteen vaikuttava aine makrogoli sitoo tehokkaasti vettä, jolloin suolen nestemäärä lisääntyy, ulostemassa pehmenee ja suoli alkaa toimia. Pitkään jatkuneesta ummetuksesta kannattaa keskustella terveydenhoidon asiantuntijoiden kanssa.
 
Pegorion on saatavilla apteekeissa 7.4.2008 lähtien.
 
Verkkopalvelu www.vapautavatsasi.fi avataan huhtikuun 2008 aikana. Se sisältää tietoa ummetuksesta, sen lääkityksestä, ajankohtaisista tutkimuksista sekä lääkäripalstan.
 
Lisätietoja: Tuotepäällikkö Pirjo Rajala, puh. 050 966 3561.
 
 
Kevään muut Orion-uutuudet
 
Alkutalven ja kevään aikana Orion on tuonut markkinoille useita itsehoitotuotteita:
 
Bevita R
 
Suosittu Bevita-voidesarja täydentyi alkuvuodesta rasvaisemmalla versiolla tunnuksenaan R.  Uutuusvoide sisältää runsaasti keramidia ja B5-vitamiinin esiastetta, dekspantenolia, jolla on ihon uusiutumista edistävä vaikutus.
 
Lisätiedot: Tuotepäällikkö Anja Koskinen, puh. 050 966 7490
 
 
DeviSol - nyt myös 10 mikrogrammaa
 
Uusi vahvuus tuli markkinoille helmikuun alussa vahvuutenaan 10 mikrogrammaa. Suussa sulava, lapsille ja aikuisille soveltuva imeskelytabletti on sitruksenmakuinen. Pakkauskoot ovat 100 ja 200 tablettia.
 
Multivita Pore uudistui
 
Multivita Poren uudistettu koostumus vastaa nyt entistä paremmin suomalaisia ravitsemussuosituksia. Multivita Poren D3- ja C-vitamiinien sekä foolihapon määriä on lisätty. Veteen liuotettavia poretabletteja on saatavilla nyt 15 kappaleen ja 3 x 15 poretabletin pakkauksissa raikkaan hedelmän makuisena. Yksi poretabletti sisältää vain 7,1 kcal ja soveltuu myös laihduttajille.
 
Lisätiedot: DeviSol ja Multivita Pore
Tuotepäällikkö Selina Poikela, puh. 050 966 5736
selina.poikela@orionpharma.com
 
Lisätiedot sähköpostilla: etunimi.sukunimi@orionpharma.com
 
 
Orion Oyj, Viestintä
Viestintäpäällikkö Tuula Laitinen p. 050 966 2136
 
 
 
Julkaisija:
Orion Oyj Viestintä
PL 65, 02101 Espoo