Faasi1-trainee-ohjelma korkeakouluopiskelijoille

Orionin Faasi1 on trainee-ohjelma, joka tarjoaa korkeakouluopiskelijoille muun muassa luonnontieteiden, farmasian, tekniikan ja kaupalliselta alalta mahdollisuuden näyttää osaamisensa kansainvälisessä lääkeyhtiössä. Faasi1-traineeohjelman tehtävien hakuaika kesälle 2020 on päättynyt. Pyrimme tiedottamaan hakijoille valintaprosessin etenemisestä mahdollisimman pian.

Miltä kuulostaisi kesätyö esimerkiksi laboratoriossa, tutkimuksessa & kehityksessä, tilastotieteen tai HR:n parissa?

Faasi1-trainee-ohjelman yksi parhaista puolista on monipuolinen tehtävätarjonta ja haastavat työtehtävät, erinomaisia kollegoita unohtamatta. Faasi1-trainee-ohjelmaan valitut henkilöt eli faasilaiset pääsevät tutustumaan Orionin toimintaan laajasti: he pääsevät rakentamaan hyvinvointia kanssamme koko kesäksi sekä näkevät mitä kaikkea meillä Orionilla tehdään. Pidämme huolen, että jokainen saa kattavan perehdytyksen työtehtäviinsä ja tarjoamme lisäksi verkostoitumismahdollisuuksia Faasi1-kollegoiden kesken kesän aikana järjestettävissä tapahtumissa.

Kesän 2020 Faasi1-trainee-paikkojen hakuaika oli tammi-helmikuussa. Hakijoita oli huikeat yli 3200 ja Faasi1-traineepaikkoja vuonna 2020 pystymme tarjoamaan noin 50 kappaletta. Seuraa kesän 2021 Faasi1-trainee-paikkojen tiedotusta tällä sivustolla. Valitettavasti emme pysty vastaamaan Faasi1-traineepaikkoihin liittyviin tiedusteluihin.

Mitä aiempien vuosien faasilaiset ovat olleet mieltä Faasi1-trainee-ohjelma?

  • Työtehtävät olivat haastavia ja mielekkäitä.
  • Orionilla on todella hyvä työilmapiiri.
  • Perehdytys tehtäviin oli hyvin toteutettu.
  • Yhteiset tilaisuudet kesätyöntekijöille tarjosivat erinomaisen alustan verkostoitumiselle.

Alta löydät uusimmat, kesän 2020 Faasi1-traineeden kesätyökokemukset:

Faasi1-trainee, HR (rekrytointi)

Käy lukemassa tämän kesän HR-traineen Annin kokemuksia siitä, miten työt etäolosuhteissa ovat sujuneet. Blogipostaus löytyy Kemianteollisuus ry:n sivuilta.

Faasi1-trainee, Corporate Responsibility

Corporate Responsibility -traineen Matleenan kokemuksia kesästä Orionilla pääset lukemaan Kemianteollisuus ry:n blogipostauksesta.

Faasi1-trainee, RD (Physical Analytical Laboratory)

"Olen Noora ja opiskelen proviisoriksi Helsingissä. Työskentelin kesän Orionilla RD-traineenä tutkimus ja kehitys- osastolla fysikaalisen analytiikan laboratoriossa. Pääsin työssäni analysoimaan mm. lääke- ja apuaineiden ominaispinta-aloja ja kosteudensitomiskykyä sekä käyttämään erilaisia mikroskooppeja. Pääsin aitiopaikalta seuraamaan laajasti Orionin toimintaa, sillä kauttamme kulkivat sekä kaupalliseen käyttöön menevät laadunvarmistusnäytteet että kehitysvaiheessa olevat tutkimusnäytteet. Laboratoriotyöskentely oli minulle ennestään tuttua, mutta oli hienoa saada hyvä rutiini myös GMP – työskentelyyn. Vastaanotto oli todella lämmin ja perehdytys työhön hyvää, sain nopeasti vastuuta tiimin jäsenenä ja työkavereita tulee kesän jälkeen varmasti ikävä!"
−Noora, Faasi1-trainee-ohjelma 2020

 

Alta voit vielä lukea tarkemmin aiempien vuosien faasilaisten kokemuksia kesätyöstään Orionilla:

Faasi1- trainee, Logistics

Kesän 2019 Faasi1- logistiikan kesätyöntekijämme Aino Häkkinen kertoi blogikirjoituksessaan työskentelystä Orionilla. Käy lukemassa Ainon kesä kemiassa blogikirjoitus Kemianteollisuuden nettisivuilta.

Faasi1- trainee, Treasury

”Olen Simo ja opiskelen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kolmannella vuosikurssilla Rahoitusta. Työskentelin kesän 2019 Orionin rahoitusosastolla, jossa pääasiallisiin tehtäviini kuului konsernin rahaliikenteen hoitaminen, lyhyen aikavälin likviditeetin hallinta sekä valuuttakauppojen tarkistaminen. Tämän lisäksi tein kesän aikana Orionin eläkesäätiölle sivuprojektina vastuulliseen sijoittamiseen liittyvää työtä sekä sijoitusanalyysejä potentiaalisista sijoituskohteista.

Kesätyö Orionin Treasuryssa oli loistava näköalapaikka pörssiyhtiön rahoitustoimintojen kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen. Yllätyin myös siitä, kuinka suurta vastuuta minulle annettiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien konsernin rahaliikenteen hoidossa. Eläkesäätiön projekti puolestaan opetti todella paljon vastuullisuuden merkityksestä sijoituspäätöksenteossa sekä sen, kuinka sitä käytännössä harjoitetaan.

Faasi1-ohjelmassa pääsin omien työtehtävieni lisäksi tutustumaan muihin Orionin kesätyöntekijöihin, sekä kuulemaan heidän työskentelystään Orionilla. Mielestäni tämä oli loistavaa tasapainoa päivittäisten työtehtävieni ohelle, sekä sen lisäksi sain mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin oman opiskelualan ulkopuolelta. Kaiken kaikkiaan kesä Orionilla ei ollut pelkästään työskentelyä mutta myös erinomainen paikka oppia uutta rahoitukseen liittyen sekä saada arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.”

−Simo, Faasi1-trainee-ohjelma 2019

Faasi1- trainee, HR

”Olen Marie, maisteriopintoja pian aloitteleva sosiaalipsykologian kandidaatti Helsingin yliopistosta. Erityisesti olen kiinnostunut hyvinvoinnista, johon sivuaineeni psykologiasta ja Bangkokissa vaihdossa suoritetusta terveyden ja hyvinvoinnin opintokokonaisuudesta sopiikin mainiosti. Orionilla olen tuntenut vahvasti työskenteleväni hyvinvoinnin eteen. Toimin kesällä 2019 Orionilla osana Talent Management Services tiimiä, työskennellen työnantajamielikuvan, rekrytointien sekä laajasti monipuolisen sisäisen ja ulkoisen viestinnän parissa. Lisäksi pääsin vetämään Orionin koulutuskeskukseen tiimipäiville rastia osaamisen kehittämisestä. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien tunsin olevani tasavertainen tiimin jäsen, apua on saanut aina tarvittaessa ja työtehtävät ovat olleet aidosti sekä mielekkäitä että vastuullisia. Ilmapiiri Orionilla on erittäin positiivinen ja lämmin yli organisaatioiden!

Olen päässyt kehittämään osaamistani usealla eri osa-alueella koordinoiden Faasi1- kesätyöohjelmaa ja sen tapahtumia, toteuttaen kesän mittaan kuvattavaa videoproduktiota ja osallistuen soveltuvuusarviointeihin hyödyntäen sosiaalipsykologista osaamistani. Faasi1- porukka on ollut ihana ja faasilaisista on saanut usein lounasseuraa ja aikaa on tullut vietettyä yhdessä myös työpäivien ulkopuolella. Kirsikkana kakun päällä Orionilla on erityisesti nuorille orionilaisille suunnattu oma yhteisö, jonka toiminta on mahdollistanut verkostoitumisen ja omien ideoiden esiin tuomisen yrityksessä laajemminkin. Onnekseni sain mahdollisuuden jatkaa Orionilla ihanassa porukassa HR koordinaattorina myös syksyllä. Suosittelen Orionia ja Faasi1- kesätyöohjelmaa vahvasti kaikille!”

−Marie, Faasi1- trainee-ohjelma 2019

Faasi1- trainee, Communications

”Täällä kirjoittelee Emilia, viestinnän ja vastuullisuuden harjoittelija Orionilla vuodelta 2019. Opiskelen Helsingin yliopistossa politiikan ja viestinnän koulutusohjelmassa, pääopintosuuntanani politiikan ja organisaatioiden tutkimus ja toisena opintosuuntanani viestinnän tutkimus. Lisäksi olen opiskellut esim. sukupuolentutkimusta ja taloustiedettä joitain kursseja ja kiinnostuksenkohteeni pyörivät yhteiskunnallisissa asioissa.

Orionin viestintä- ja vastuullisuuskoordinaattorina olen päässyt hyödyntämään kiinnostustani yhteiskunnallisia asioita kohtaan. Vastuullisuuden puolella kesän pääprojektina minulla on ollut yrityksen Code of Conductin päivittäminen, joka on opettanut minulle hurjan paljon yritysmaailman vastuullisuustoimista ja siitä, kuinka prosesseja pyritään jatkuvasti parantamaan.

Viestinnän puolella olen päässyt tekemään monenlaista eri projektia, kaikkea videoiden käsikirjoittamisesta ja tuottamisesta niissä itse esiintymisen kautta artikkelien kirjoittamiseen ja brändikuvausten järjestämiseen. Minusta tuntuu, että olen työssäni oppinut enemmän alastani kuin olisin uskaltanut toivoa. Työtehtävissäni on ollut tarpeeksi vastuuta, välillä jopa enemmän kuin olisin itselleni uskaltanut antaa, mutta kaikesta on selvinnyt hyvin! Parasta on se, kuinka kollegat kohtelevat täällä tasavertaisena ammattilaisena nuoresta iästäni huolimatta.

Olen saanut muista faasilaisista uusia ystäviä ja koko kesän täydeltä ihania muistoja. Suosittelen ehdottomasti Orionia työnantajana erityisesti viestijälle, sillä isossa organisaatiossa ja pienessä viestinnän tiimissä pääsee tekemään asioita ilahduttavan monipuolisesti. Tiimihenki on tiivis, lämmin ja aina auttavainen.”

−Emilia, Faasi1-trainee-ohjelma 2019

Faasi1- trainee, Customer Service and Logistics

”Olen Ville ja opiskelen Vaasan Yliopistossa Kauppatieteitä, pääaineenani on Laskentatoimi. Työskentelin kesän 2019 Orionin logistiikkatiimissä. Työnkuvaan kuului tilaus-toimitusketjun prosessin hallinta yhteistyössä tuotannonsuunnittelun kanssa. Tärkein työkalu oli toiminnanohjausjärjestelmä SAP, jota pääsin käyttämään monipuolisesti kesän aikana. Päivittäin seurasin myyntien etenemistä ennustevaiheesta ostotilaukseen, tuotannosta laaduntarkastukseen ja lopulta Salon jakelukeskukseen, missä tavara pakattiin kuljetettaviksi loppuasiakkaille ympäri maailmaa. Työssä olin kiinteästi yhteyksissä tuotannonsuunnitteluun, myyntitiimeihin, laadunvalvontaan sekä asiakkaisiin, onnistuneen myynnin läpiviemiseksi. Pääasiallisten tehtävien ohella pääsin mukaan RPA-projektiin, jonka tarkoitus on automatisoida ostotilausten vastaanotto. Selvitin automatisaation myötä logistiikkatiimille syntyvää ajansäästöä.

Mieleenpainuvimpia kokemuksia Orionilla oli tuotantokierros Espoossa, matka Salon logistiikkakeskukseen, toimitusketjun tiimipäivät Tuohilammen koulutuskeskuksella. Yksi asia ylitse muiden oli kuitenkin se luottamus, joka Orionilla annettiin kesätyöntekijälle. Sain olla koko kesän vastuussa työkierrossa olleen kollegani tehtävistä. Onneksi tukena oli myös osaava tiimi, jolta sai apua vaikeampiin pulmiin!”

− Ville, Faasi1-trainee-ohjelma 2019​

Faasi1-trainee, Discover Analytics

”Olen Anu ja opiskelen farmaseuttisten tieteiden maisteriksi Kööpenhaminan yliopistossa. Hain kemiallisen analytiikan parista kesätyötehtävää, sillä kromatografiset menetelmät ja laitteet sekä näytteiden kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen analysointi olivat minulle entuudestaan tuttuja opintojeni kautta. Orionista on jäänyt minulle aina positiivinen kuva niin yrityksenä kuin työnantajana, ja siksi halusin hakea tänne töihin toteuttamaan omia unelmiani.

Ensimmäisestä kesätyöpäivästä lähtien koin olevani tervetullut lisäapu tiimillemme, ja tuntui että minulle annettiin heti paljon vastuuta. Puhtausanalyysien laatiminen, reaktioiden seuranta ja jakautumiskertoimen määritykset muodostuivat keskeisimmiksi työtehtävikseni kesän aikana. Opin myös paljon erilaisista laitteista ja menetelmistä sekä näytteiden käsittelystä. Työtehtävään vaadittiin osaamista kromatografiasta ja analytiikasta, mutta sain myös tiimiläisiltäni hyvän perehdytyksen erilaisiin projekteihin.

Mielestäni parasta tässä kesässä oli se, että pääsin soveltamaan yliopistolla opittuja asioita heti työelämässä. Työtehtävien mielekkyys, vaihtuvuus ja sopiva haasteellisuus antoivat paljon uusia asioita mietittäväksi, ja aika tuntui menevän todella nopeasti töitä tehdessä. Arvostan paljon viettämääni kesätyöaikaa täällä Orionilla, ja kannustan ehdottomasti muitakin opiskelijoita hakemaan Orionille töihin!”

−Anu, Faasi1- trainee-ohjelma 2019

Faasi1-trainee, Production Development

”Olen Sara, ja aloittaessani viime keväänä Orionilla Faasi1-kesätyöohjelmassa olin juuri valmistunut tekniikan kandidaatiksi Aalto-yliopistosta bioinformaatioteknologian pääaineesta. Sivuaineopinnot olin suorittanut tuotantotaloudesta, joten kesätyö Orionilla tuotannon kehitysryhmässä yhdisti kätevästi poikkitieteelliset pääaineopintoni ja kiinnostukseni tuotantoa ja sen kehittämistä kohtaan.

Kesän aikana keskeisimmäksi työtehtäväkseni ja vastuualueekseni muotoutui VR-teknologiaan perehtyminen. Virtuaalitodellisuus tilasuunnittelussa oli tullut tutuksi tiimillemme aiheesta tehdyn diplomityön vuoksi, ja työkalun kehittämistä haluttiin jatkaa. Ennen kesää minulla ei ollut lainkaan kokemusta virtuaalitodellisuudesta, mutta kesän lopulla olin onnistunut rakentamaan Espoon koko tablettiosaston virtuaalimaailmaan. Vaikka suuri osa kesästäni kului virtuaalilasit päässä, mahtui kesään paljon muitakin maisemia ja mielenkiintoista työtehtäviä. Erityisen mukavaa oli tehdä kesäisiä reissuja ympäri Suomea Orionin eri toimipisteille suorittamaan 5S-auditointeja, jolloin pääsi ihan käytännössä näkemään, miten tuotantomme toimii.

Parasta koko kesätyössä oli kuitenkin se, ettei se loppunut syksyn saavuttua, vaan sain jatkaa töitä osa-aikaisesti maisteriopintojeni ohella. Kesällä kerätty osaaminen VR-teknologiasta onkin päässyt kunnolla käyttöön syksyn aikana erilaisissa tilasuunnittelua vaativissa projekteissa, joissa olen saanut olla mukana. Työskentely Orionilla on ollut erittäin mielekästä, sillä työtehtävien vaativuustaso on kasvanut kokemuksen kertymisen tahdissa ja olen saanut kokea olevani tärkeä osa tiimiä. Olen erittäin iloinen, että hain viime vuonna mukaan Orionin Faasi1-kesätyöohjemaan!”

− Sara, Faasi1-trainee-ohjelma 2018

Faasi1-trainee, HR

”Olen Lotta ja opiskelen psykologian maisteriksi Helsingin yliopistossa. Olen kiinnostunut työ- ja organisaatiopsykologiasta, mikä sai minut hakeutumaan henkilöstöalan tehtäviin. Työskentelin kesän 2018 HR-harjoittelijana osaamisen kehittämisen ja johtamisen parissa Orionilla. Päätehtäviini kuului rekrytointitiimin tukena toimiminen sekä muissa vaihtelevissa HR-tehtävissä avustaminen. Työskentelin muun muassa työpaikkailmoitusten ja eri rekrytointikanavien parissa sekä tein paljon muita viestinnällisiä tehtäviä. Olin myös keskeisesti mukana uuden rekrytointijärjestelmän käyttöönotossa ja toimin järjestelmätukena. Lisäksi tein talon sisäisiä selvityksiä esimerkiksi harjoittelijakäytännöistä, olin mukana järjestämässä rekrytointitilaisuutta Salon tehtaalla, ja pääsin vetämään tiimivalmennuksia kollegoideni kanssa.

Yhtenä isona projektina kesällä oli myös Faasi1-kesätyöohjelman tapahtumien koordinointi ja järjestäminen. Oli hienoa päästä mukaan suunnittelemaan mielekästä ohjelmaa muille kesätyöntekijöille sekä osallistua siihen itse, samalla verkostoituen muiden nuorten osaajien kanssa. Oma HR-tiimini otti minut upeasti mukaan vaihteleviin projekteihin, minkä lisäksi sain myös hyvin vastuuta ja mahdollisuuksia toteuttaa ideoitani. Kesän aikana piirtyi kattava kuva niin HR:n eri toiminnoista kuin koko yrityksen toiminnasta. Syksyllä sain lisäksi mahdollisuuden jatkaa osa-aikaisena HR-assistenttina opintojeni ohella.”

− Lotta, Faasi1-trainee-ohjelma 2018

Faasi1-trainee, Automation

”Olen Helena ja opiskelen Aalto-yliopiston automaatio- ja systeemitekniikan linjalla. Työskentelin kesän 2018 toisen vuoden opintojeni jälkeen Orionin automaatiotiimissä serialisointiprojektien parissa. Kesätyössäni kirjoitin teknisiä dokumentteja ja ohjeita serialisointijärjestelmästä sekä sain seurata järjestelmän käyttöönottoa tuotantolinjoilla Espoon lisäksi myös Salossa. Lisäksi ylläpidin tuotannonseurantajärjestelmää.

Faasi1-ohjelman kautta sain laajemman käsityksen Orionin toiminnasta, minkä lisäksi tutustuin tarkemmin HR:n toimintaan varjostamalla toista faasilaista yhden päivän ajan. Perehdytyksen ja työskentelyn aikana tulivat tutuiksi GMP-periaatteet. Oli myös hienoa huomata, miten paljon tunsin alan termejä ja käytäntöjä opiskelujeni perusteella. Lyhyesti sanottuna kesä oli todella opettavainen mahtavassa tiimissä, ja ilokseni sain jatkaa töitä syksyllä osa-aikaisesti.”

− Helena, Faasi1-trainee-ohjelma 2018