Faasi1 – muutakin kuin kesätyötä

Vuonna 2023 kesä tuo tullessaan Orionille yli 40 Faasi1-ohjelmaan osallistuvaa traineeta eli faasilaista.

Faasi1 on Orionin traineeohjelma, joka on suunnattu eri alojen korkeakouluopiskelijoille. Traineepaikkoja on monipuolisesti eri puolilla organisaatiota, esimerkiksi kaupallisissa toiminnoissa, laboratoriossa, tutkimuksessa & kehityksessä sekä hankinnassa. Kesällä 2023 traineeohjelma järjestetään jo kahdeksannen kerran. 

 
Erityistä Faasi1-kesässä on se, että traineeohjelmaan osallistujille on tarjolla paljon muutakin kuin vain kesätyötä. Traineeohjelmaan kuuluvien tapahtumien ja mentoroinnin kautta faasilaiset pääsevät tutustumaan kesän aikana monipuolisesti niin Orionin toimintaan, orionilaisiin kuin muihin faasilaisiinkin.  

“Olen itse pitänyt mentoroinnista todella paljon, koska se on antanut paljon uusia näkökulmia tulevaisuutta varten. On myös ollut mahtavaa tavata muita faasilaisia ja kuulla mitä he ovat tehneet kesän aikana.” -Tony, Faasi1-traineeohjelma 2021 

Viikoittain työpäiviäni ovat piristäneet virtuaaliset kahvihetket ja erityisesti Faasi1-ohjelman puitteissa on järjestetty mielenkiintoista ohjelmaa ja mahdollisuus tutustua myös eri tehtävissä työskenteleviin orionilaisiin. Esimerkiksi Faasi1-ohjelmaan kuuluva pienryhmämentorointi on tarjonnut monia mielenkiintoisia keskusteluja muun muassa omasta urasta ja lääkealasta.” - Heidi, Faasi1-traineeohjelma 2021 (Kesä kemiassa –blogi, Kemianteollisuus ry) 

“Faasi1-ohjelmassa pääsin omien työtehtävieni lisäksi tutustumaan muihin Orionin kesätyöntekijöihin, sekä kuulemaan heidän työskentelystään Orionilla. Mielestäni tämä oli loistavaa tasapainoa päivittäisten työtehtävieni ohelle, sekä sen lisäksi sain mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin oman opiskelualan ulkopuolelta. Kaiken kaikkiaan kesä Orionilla ei ollut pelkästään työskentelyä mutta myös erinomainen paikka oppia uutta rahoitukseen liittyen sekä saada arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.” - Simo, Faasi1-traineeohjelma 2019 

Lisää aiempien vuosien faasilaisten kokemuksia voit lukea urasivuiltamme sekä Orionin Instagramista. Hakuaika mukaan Faasi1-ohjelmaan kesälle 2023 on 2.1.-5.2.2023. Kaikki avoimet traineepaikat löytyvät urasivuiltamme hakuajan alkaessa. 

Avainsanat: