Kysymyksiä ja vastauksia työpaikan hakemisesta

Olemme ottaneet käyttöön uuden rekrytointijärjestelmän, jonka avulla hakemuksen täyttäminen on entistä sujuvampaa. Katso vinkit hakemuksen täyttämiseen!

Orion käyttää sähköistä hakulomaketta. Mitä lomakkeessa kysytään?

Lomakkeessa kysytään yhteystietojasi sekä työkokemuksestasi ja koulutustaustastasi. Täytä ainakin tähdellä merkityt pakolliset kentät. Jos sinulla on LinkedIn-profiili, voit hyödyntää sitä hakemuksen täyttämisessä.

Voiko mukaan liittää saatekirjeen tai CV:n?

Voit liittää vapaamuotoisen hakukirjeen ja CV:si.

Miten voin tehdä hakemuksen, joka erottuu joukosta?

Kirjoita selkeästi ja ytimekkäästi. Olennaiset asiat on hyvä tuoda esille, mutta liian pitkä hakemus, jossa on kerrottu epäolennaista tietoa, on hidasta luettavaa. Vapaita tekstikenttiä kannattaa käyttää. Oman osaamisen lisäksi on hyvä kertoa omin sanoin myös siitä, miksi kyseinen tehtävä kiinnostaa sinua ja mitä annettavaa sinulla olisi tehtävälle. Omasta osaamisestaan kannattaa kertoa positiivisesti välttäen kuitenkin ylenmääräistä liioittelua. 

Miksi Orion käyttää sähköistä hakulomaketta?

Saamme runsaasti hakemuksia ja pystymme käsittelemään ne nopeammin, kun käytössä on lomake. Tämä nopeuttaa koko rekrytointiprosessia. Lisäksi pystymme lomakkeen hakutoiminnolla paremmin etsimään hakijoita, joilla on sopiva koulutus- ja työtausta.

Voinko jättää avoimen hakemuksen?

Avoimen hakemuksen sijaan voit ottaa käyttöön hakuvahdin, jonka avulla saat tietoa juuri sinua kiinnostavista, uusista avoimista tehtävistä.

Keneen voin olla yhteydessä rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä?

Ongelmatilanteessa voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen rekrytointi@orion.fi. Huomioithan, että emme voi ottaa vastaan hakemuksia ja ansioluetteloita sähköpostitse. Vain hakulomakkeen kautta tulleet hakemukset huomioidaan.