Tutkimusalueet

Orion kehittää uusia lääkkeitä kolmella terapia-alueella. Tutkimus- ja kehityskohteet ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat lääkkeet. Lisäksi Orion kehittää eläinlääkkeitä ja rinnakkaislääkkeitä.

Keskushermostolääkkeet

Keskushermostolääkkeiden terapia-alue kattaa neurologisten ja psykiatristen sairauksien hoitoon käytettävät lääkkeet sekä keskushermoston kautta vaikuttavat kipulääkkeet. Jälkimmäisiin kuuluvat erityisesti neuropaattisen kivun hoitoon tarkoitetut lääkkeet.

Parkisonin taudin hoitoon kehitettävät lääkeaineet ovat olleet pitkään tutkimuksen ja kehityksen painopistealueita. Orionin markkinoilla menestyneimmät alkuperälääkkeet, Comtess® ja Stalevo®, ovat peräisin näistä tutkimusprojekteista.

Onkologia

Orionin onkologialääkeiden terapia-alue tutkii ja kehittää uusia alkuperäislääkkeitä syövän hoitoon. Orionin onkologiatutkimuksella ja -kehityksellä on pitkä historia alan kansainvälisten, huipputason asiantuntijoiden kanssa. Ensimmäinen alkuperäislääke Fareston® on ollut markkinoilla rintasyöpälääkkeenä jo vuodesta 1988.

Vaikka endokriinisesti säännellyt syövät ovat edelleen Orionin syöpätutkimuksen tärkeä painopiste, Orion on laajentanut tutkimustoimintansa myös muiden syöpätyyppeihin ja syöpäpotilaiden tukihoitoihin.

Inhaloitavat lääkkeet

Orionin kehittämä ja patentoima Easyhaler® on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen inhalaattori (jauheenhengityslaite) keuhkosairauksien hoitoon. Orion tavoittelee inhaloitavien, astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon käytettävien Easyhaler®-lääkkeiden tuoteperheen laajentamista.

Easyhaler®-teknologiaa on mahdollista hyödyntää myös uusien alkuperälääkkeiden tutkimuksessa ja kehityksessä.

Eläinlääkkeet

Orionin eläinlääketutkimus hyödyntää omien terapia-alueiden ja formulaatioteknologioiden osaamista ja jo syntyneitä lääke- ja formulaatioinnovaatioita kehittäessään uusia hoitoja ja hoitomuotoja.

Rinnakkaislääkkeet

Toimintansa tasapainottamiseksi Orion kehittää tai kehityttää yhteistyökumppaniensa kanssa samanaikaisesti useita uusia rinnakkaislääkevalmisteita. Rinnakkaislääke on lääke, joka sisältää samaa vaikuttavaa lääkeainetta kuin alkuperävalmiste, jonka patenttisuoja on päättynyt. Rinnakkaislääkkeen kehittäminen on yksinkertaisempaa ja edullisempaa kuin alkuperälääkkeiden, sillä vaikuttava aine on jo tutkittu. Rinnakkaislääkkeen kehittäminen kestää yleensä 2–3 vuotta.