Siirry pääsisältöön
Orion_Research_and_development_07122022-3664.jpg

Orionin Tutkimussäätiön apurahat vuodelle 2024 ovat haettavana 1.8.2023–10.9.2023

Apurahat myönnetään Orionin Tutkimussäätiön sääntöjen mukaisesti maamme lääketieteen, eläinlääketieteen, farmasian sekä niihin liittyvien luonnontieteiden, kuten kemian ja fysiikan tutkimuksen tukemiseksi

  1. äskettäin väitelleille (väitöspäivämäärä on ollut viiden kalenterivuoden sisällä hakuajan päättymisestä 10.9.2023 *) tutkimustyön jatkamiseen (suuruudeltaan enintään 50 000 euroa) sekä
  2. nuorille tutkijoille (ei väitelleille) tieteellistä tutkimustyötä varten (suuruudeltaan enintään 6 000 euroa).

Apurahoja myönnetään työskentelyapurahana ja muihin tutkimustyön kuluihin.

Suurissa apurahoissa eduksi luetaan ulkomaiselle Post doc –kaudelle lähteminen, ulkomaisen Post doc-kauden pidentäminen, sellaiselta palaaminen tai oman tutkimusryhmän perustaminen. Post doc –apurahan hakemukseen on liitettävä mahdollisen ulkomaisen tutkimuksen suorituspaikan (yliopisto tai laitos) sitoumus.

Apurahoja haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella (orion.apurahat.fi/haku). Hakemus laaditaan suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Muita kuin pyydettyjä liitteitä ja suosituskirjeitä ei käsitellä. Suuremman, maksimissaan 50 000 euron apurahan voi hakija saada kerran, ja väitöstyöhön tarkoitetun apurahan voi saada korkeintaan kahdesti.

Apurahansaajien eläkevakuuttaminen toteutetaan maatalousyrittäjän eläkelain mukaisesti. Lain mukaan vakuutusvelvollisuus koskee kaikkia niitä Suomessa asuvia apurahansaajia, jotka ovat saaneet Suomesta myönnetyn työskentelyapurahan. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot Maatalousyrittäjien eläkelaitoksesta (www.mela.fi).

Hakuaika päättyy 10.9.2023. Päivityksiä jätettyihin hakemuksiin ei käsitellä. Päätökset apurahojen saajista julkistetaan loppuvuodesta 2023 Tutkimussäätiön kotisivulla ja myönnetyt apurahat maksetaan saajan tilille vuoden 2024 tammikuussa. Apurahansaajille myönnetyt apurahat ilmoitetaan hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen marraskuussa 2023.

Yhteydenotot: tutkimussaatio(at)orion.fi

*) Erikoislääkärin, erikoishammaslääkärin tai erikoiseläinlääkärin tutkinnon suorittamisesta tai muista erityisistä syistä (äitiys-, isyys-, vanhempain- ja hoitovapaa, varusmies- tai siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus) otetaan huomioon myös hakija, jonka tutkinnon suorittamisesta on kulunut enemmän kuin viisi – kuitenkin korkeintaan seitsemän – vuotta. Mikäli viiden vuoden määräaika ylittyy, pyydetään CV:ssä esittämään selvitys syistä.