Vaivaako verenpaine?

Kohonnut verenpaine on yleinen, usein oireeton vaiva. Vaivana verenpaine -oppaamme on nyt päivittynyt uusien Käypä hoito -suositusten myötä ja tarjoaa tuoreinta tietoa kohonneesta verenpaineesta. Oppaassa käsitellään verenpaineen hoitoa ja ennaltaehkäisyä.

Tuoreessa Kohonneen verenpaineen Käypä hoito -suosituksessa korostetaan aiempaa tiukempia verenpaineen tavoitearvoja sekä iäkkäiden hoidon merkitystä. Verenpaine kohoaa huomaamatta, sillä se on yleensä pitkään oireeton. Opas muistuttaa oman verenpaineen tarkkailusta, sillä vain mittaamalla tietää varmasti, onko verenpaine koholla.

Elämäntapamuutokset ovat ensisijainen keino verenpaineen hoidossa, mutta mikäli niillä ei päästä tarpeeksi tehokkaisiin tuloksiin hyödynnetään lääkehoitoa.

Etenkin suolan vähentäminen, liikunta, painonhallinta ja hillitty alkoholin käyttö sekä tupakoimattomuus ovat keskeisiä keinoja verenpaineen hallinnassa. Verenpaineen onnistunut hoito tai ennaltaehkäisy voikin parhaimmillaan vaikuttaa koko loppuelämään – terveempään sellaiseen.

Tutustu uudistuneeseen Vaivana verenpaine -oppaaseen!

Kategoriat:
Avainsanat: