Tukea kohonneen verenpaineen hallintaan

Mihin tahansa pysyviin elämäntapamuutoksiin tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja päättäväisyyttä. Elämäntaparemontista voi ottaa läheisensä kanssa yhteisen projektin.

Elämäntapojen parannukset voivat olla haasteellisia, sillä vanhoja tottumuksiaan on usein vaikeaa muuttaa. On hyvä asettaa selkeät tavoitteet niin painon, ruokavalion kuin liikunnankin suhteen, jotta edistystä on helppo seurata. Tavoitteita voivat olla verenpainearvojen laskun lisäksi tietty paino tai uuden liikuntaharrastuksen tuominen normaaliin viikkorytmiin. Liikunta on helppo ottaa osaksi arjen askareita. Liikuntapyramidista näet, että monet kotityöt ja hyötyliikunta auttavat sinua kohti tavoitetta.

Hyvinvointini-sovellus helpottaa lääkkeenoton muistamista. Sovelluksen päiväkirjaan voit kirjata myös verenpainearvosi.

Kirjaamalla  ylös esimerkiksi verenpainearvot, päivittäisen liikuntamäärän tai vaikka päivittäiset tunnetilat, voi helposti tarkastella kirjauksista kehitystään elämäntapojen muutoksissa. Edistyksen näkeminen tuo onnistumisen iloa ja motivaatiota jatkaa uusien elämäntapojen kanssa.

Kohonnutta verenpainetta hoidetaan ensisijaisesti terveellisillä elämäntavoilla, mutta joskus tarvitaan myös lääkehoitoa. Säännöllisellä seurannalla voidaan havaita, kuinka terveelliset elämäntavat ja mahdollinen lääkehoito tehoavat.

Elämäntaparemontista voi ottaa läheisensä kanssa yhteisen projektin. Toisen kannustaminen ja tukeminen auttavat jaksamaan erityisesti silloin, kun tekisi mieli palata vanhoihin haitallisiin rutiineihin. Yhdessä on yleensä helpompi ja mukavampi onnistua.

Liikunta on helppo ottaa osaksi arjen askareita. Liikuntapyramidista näet, että monet kotityöt ja hyötyliikunta auttavat sinua kohti tavoitetta.