Laaja kattaus diabetesasiaa Tampereella

Diabetesmessujen laadukkaat asiantuntijaluennot ja lukuisat näytteilleasettajat houkuttelivat syyskuisena viikonvaihteena Tampereelle jopa 3600 messuvierasta. Kyseessä olivat Suomen ensimmäiset Diabetesmessut, jotka kokosivat asiantuntijoita ja yleisöä tässä laajuudessa saman katon alle.


Viikonloppu tarjosi tietoa, vertaistukea ja kohtaamisia kaikille diabeteksesta kiinnostuneille. Avajaispuheenvuorossaan Diabetesliiton toiminnanjohtaja Janne Juvakka korosti messujen yhteisöllistä luonnetta:

”Diabetesta sairastaa jopa 500 000 henkilöä, moni tietämättään. Diabetes koskettaa siis meitä kaikkia, ellei omakohtaisesti, niin usein jonkun läheisen kautta. Messut antavat kaikille mahdollisuuden tulla osaksi yhteisön toimintaa. Tarjoamme uusinta tietoa, tutkimusta ja kohtaamisia kokemusasiantuntijoiden kanssa.”

Vakavasta aiheestaan huolimatta viihtyisä ja lämminhenkinen tapahtuma rohkaisi yleisöä kokemaan, jakamaan, keskustelemaan ja testaamaan.

Ohjelma koostui ammattilaisseminaarista ja yleisöohjelmasta. Perjantaina asiantuntijaluentoja kuultiin niin omahoidossa jaksamisesta, diabeteksen geneettisestä alttiudesta, kuorsauksesta, lihavuusleikkauksista, seksuaalisuudesta, omahoidosta, liikunnasta kuin ravitsemuksestakin. Luentosalit täyttyivätkin ajoittain ääriään myöten ja ammattilaisille suunnattu seminaari oli jopa loppuunmyyty.

Lauantaina messuvieraita houkuteltiin paikalle erityisesti perheille sopivalla ohjelmalla. Messuilla oli muun muassa hypokoiranäytös, bloggareita, lastenteatteria ja räppäri Miquel P.

Monimuotoinen diabetes

Messut tarjosivat kohtaamisia ja kasvualustoja sekä oman henkisen että fyysisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Messujen teema ”Minun diabetekseni ei ole kansansairaus” korosti hoidon ja sairauden yksilöllisyyttä. Oikea tietoa ja oikea hoito ovat avaimet hyvään elämään diabeteksen kanssa.

”Hoidon entistä tehokkaampi yksilöllinen räätälöinti on tulevaisuuden mahdollisuus ja haaste”, totesi ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka Suomen Diabetesliitosta.

Suomen Diabetesliitto on diabetesta sairastavien, läheisten ja diabetesammattilaisten yhteisö, joka tarjoaa tietoa ja tukea elämään diabeteksen kanssa sekä ajaa diabeetikkojen asiaa yhteiskunnassa.

Orionsydän mukana messutunnelmassa

Orionsydän tarjoili osastollaan tietoa sydän- ja verisuonisairauksista sekä esitteli uudistettuja verkkosivujaan. Edustajat Sari Taipalus ja Jouni Huuskonen summasivat messupäivien antia mielenkiintoiseksi:

”Tänään messuvieraiden joukossa on ollut runsaasti terveydenhuollon ammattilaisia ja huomiselle odottelemme enemmän perheitä.”

Yleisö kiitteli orionsydan.fi-sivuston antia monipuoliseksi, selkeäksi ja informatiiviseksi. Monet ikäihmisetkin olivat kuulemma käyneet jo tutustumassa sivuihin.

”Ihmiset ovat ottaneet verkkosivuston mielenkiinnolla vastaan ja etsivät tietoa erityisesti oman hoitonsa tueksi. Messuilla keskustelut painottuvatkin yleensä terveellisiin elämäntapoihin”, kertoivat Taipalus ja Huuskonen.

Kategoriat:
Avainsanat: