Kohonnut kolesteroli on riskitekijä, joka kannattaa hoitaa

Miksi kohonnut kolesteroli on vaarallista ja miten sitä voi hoitaa? Tuore Kohonneen kolesterolin hoito -oppaamme sisältää vinkkejä ja ohjeita kohonneen kolesterolin hoitoon. Oppaasta löydät hoitoon liittyviä termejä sekä ohjeita kolesterolia ehkäiseviin elämäntapamuutoksiin.

Korkeat kolesteroliarvot saattavat johtua perintötekijöistä, elämäntavoista ja ruokavaliosta – jopa sukupuolesta. Omia kolesteroliarvojaan kannattaakin pitää silmällä. Vaikka pieni määrä kolesterolia on ihmiselle elintärkeä, liian suuri määrä on riskitekijä sydän- ja verisuonisairauksien, kuten sepelvaltimotaudin, kehittymiselle.

Kolesterolin hoito vähentää valtimonkovettumataudin eli ateroskleroosin riskiä. Lääkehoito aloitetaan, kun valtimotautien kokonaisriski on kohonnut eikä toivottuja tuloksia saavuteta pelkästään elämäntapamuutoksilla.

Terveellisiin elämäntapoihin on kiinnitettävä huomiota myös lääkehoidon aikana, sillä ne ovat ensiarvoisen tärkeässä roolissa kolesterolin ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Kolesterolioppaastamme voit lukea miten eri elämätapamuutokset auttavat taistelussa kohonnutta kolesterolia vastaan.

Tutustu uudistuneeseen kolesterolioppaaseen!

Kategoriat:
Avainsanat: