Orion ja Itämeri

Orion on toiminut John Nurmisen Säätiön pääyhteistyökumppanina vuodesta 2018 lähtien, ja kumppanuus jatkuu vuonna 2022.

”Meille kokemukset yhteistyöstä John Nurmisen Säätiön kanssa ovat olleet erittäin myönteisiä ja myös asiakkaamme ovat panneet yhteistyömme merkille. Tavatessani niin asiakkaita kuin päättäjiäkin Itämeren asia nousee usein keskusteluun”, Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen kertoo. ”Itämeren suojelutyö on meille luonteva kohde, sillä meillä on toimintaa sen kaikissa ympärysvaltioissa. Päätimme jatkaa yhteistyötä John Nurmisen Säätiön yhtenä päätukijana myös ensi vuonna, sillä haluamme tukea säätiön työtä pitkäjänteisesti.

Säätiölle annetun rahallisen, 50 000 euron tuen ohella Orion jakaa henkilöstölleen Itämeri-tietoutta ja kannustaa osallistumaan tempauksiin Itämeren hyväksi.

Itämeri näkyy myös Orionin keräilykampanjoissa apteekeissa: tuotelahjan sijaan keräilykortissa voi valita aineettoman lahjan eli poistattaa Itämerestä sinilevää. Orion haluaa ehdottomasti kannustaa asiakkaitaankin aineettomaan lahjavaihtoehtoon ja pitää sen siksi vaihtoehtona mukana keräilykortissa.


Orion ja ympäristö

Itämeren suojelu niveltyy Orionin toimintaan monin tavoin. Se näkyy prosessien kehittämisessä, arjen ympäristöratkaisuissa, henkilöstön jokapäiväisessä työskentelyssä, viestinnässä sekä kumppaneiden kanssa tehtävässä yhteistyössä. ”Olemme jo pitkään tehneet ympäristön eteen enemmän kuin laki meiltä vaatii. Ymmärryksen ja tiedon lisääntyessä sekä analyysimenetelmien parantuessa olemme nostaneet rimaamme koko ajan korkeammalle myös esimerkiksi jätevedenkäsittelyssämme”, sanoo Head of Corporate Responsibility Noora Paronen Orionista.

Katso lisää Orion - Mitä vastuullisuus tarkoittaa meille? -videosta.