Darolutamidi-aiheinen esitys ASCO:ssa 31.5.2019

”Darolutamidin vaikutus kipuun ja elämänlaatuun etäpesäkkeettömän kastraatioresistentin eturauhassyövän (nmCRPC) hoidossa” esitellään 31.5.2019 ASCO–syöpäsymposiumissa Chicagossa.

Yhdysvaltojen kliinisen onkologian yhdistyksen, American Society of Clinical Oncology virtsateiden syöpiä käsittelevä 55. vuotuinen symposiumi (ASCO) järjestetään Chicagossa Illinoisissa 31.5-4.6.2019. Siellä 31.5. pidettävä suullinen esitys arvioi tutkimusdataa liittyen darolutamidin vaikutukseen kivun hoidossa ja elämänlaadun parantamisessa faasi III ARAMIS –tutkimuksessa olleilla potilailla, joilla on etäpesäkkeetön kastraatioresistetti eturauhassyöpä (nmCRPC).

Yhdysvaltojen lääkeviranomainen FDA otti huhtkuussa 2019 darolutamidin myyntilupahakemuksen käsittelyynsä ja myönsi sille priority review –statuksen etäpesäkkeettömän kastraatioresistentin eturauhassyövän hoitoon. Bayer on toimittanut myyntilupahakemuksen myös EU:n alueella ja Japanissa sekä keskustelee myyntilupahakemusten jättämisestä myös muiden terveysviranomaisten kanssa. Darolutamidia kehittävät yhdessä Orion ja Bayer.

Suullinen Darolutamidi-esitys

  • Impact of Darolutamide (DARO) on Pain and Quality of Life (QoL) in Patients (Pts) with Nonmetastatic Castrate-Resistant Prostate Cancer (nmCRPC)

 

    • Esitys: #5000, Session: Genitourinary (Prostate) Cancer
    • Ajankohta: perjantai 31.5.2019 2:45 PM - 2:57 PM CDT, Paikka: Arie Crown Theater

 

Darolutamidi
Darolutamidi on kemiallisesti ainutlaatuinen androgeenireseptorin (AR) estäjä, joka on kehitetty estämään syöpäsolujen kasvu. Darolutamidi sitoutuu voimakkaasti androgeenireseptoriin ja estää androgeenireseptorin toimintaa. Prekliinisissä tutkimuksissa darolutamidi ei juurikaan läpäissyt veri-aivoestettä toisin kuin muut tällä hetkellä saatavilla olevat androgeenireseptorin estäjät.2

III-vaiheen ARAMIS-tutkimuksen lisäksi darolutamidia tutkitaan myös III-vaiheen tutkimuksessa levinneen hormonisensitiivisen eturauhassyövän hoidossa (ARASENS). Näistä tutkimuksista on lisätietoja osoitteessa www.clinicaltrials.gov.

Yhdysvaltojen lääkeviranomainen FDA, Euroopan lääkevirasto tai muut terveysviranomaiset eivät ole hyväksyneet darolutamidia.

Lue lisää tutkimuksesta lehdistötiedotteista 14.2.2019 ja 29.4.2019