Vaaleanpunaista valoa tyttöjen oikeuksien puolesta

Vuonna 2017 alkaa Orionin kuudes vuosi kehitysyhteistyöjärjestö Planin yrityskumppanina.

”Olemme valinneet Planin kumppaniksemme, koska se on kansainvälinen, maineeltaan hyvä ja tekee työtä tärkeän asian puolesta”, Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen sanoo. Myös Planin tavoite eli kehitysmaiden tyttöjen aseman parantaminen linkittyy hyvin Orionin missioon ”hyvinvointia rakentamassa”.

Lappalaisen mielestä rahallisen tuen ohella on tärkeää, että orionilaiset ovat vuosien varrella ottaneet asian omakseen ja osallistuneet aktiivisesti kampanjointiin.

”Se, että ihmiset saavat olla itse mukana tekemässä, tekee asioista henkilökohtaisia.”

Vuosina 2014 ja 2015 orionilaiset liikkuivat kehitysmaiden tyttöjen koulutuksen puolesta, ja vuonna 2016 nostettiin esille lapsiäitiyttä #tyttöjenpuolella-valokuvatempauksen avulla.

Näkyvin perinne on Orionin Espoon, Turun ja Salon toimitilojen pinkittäminen eli verhoaminen vaaleanpunaiseen valaistukseen viikon ajaksi lokakuussa vietettävän kansainvälisen tyttöjen päivän yhteydessä. Merkittävien rakennusten pinkittäminen on päivän ympärille vakiintunut maailmanlaajuinen tapa kiinnittää huomio tyttöjen oikeuksiin, joissa riittää vielä paljon parannettavaa.

”Maailmassa heitetään hukkaan valtava määrä potentiaalia, kun tytöille ei anneta tasavertaisia mahdollisuuksia käydä koulua ja osallistua yhteiskunnan kehittämiseen”, Timo Lappalainen arvioi tyttöjen päivänä vuonna 2016.