Kännykkätehtaan uusi elämä tablettipakkaamona

Salossa eletään synkkiä aikoja kesällä 2012, kun 2000 matkapuhelintehtaan työntekijää saa lopputilin. Pian ilmassa väreilee onneksi enteitä paremmasta, sillä Orion ostaa Nokialta vapautuneet tehdas- ja varastotilat syksyllä 2012. Sijainti on erinomainen Espoon ja Turun tehtaiden välissä, ja Orion päättää keskittää Saloon logistiikkatoimintonsa sekä valtaosan tablettipakkaamisesta.

Uuden lääketehtaan avaaminen on nykypäivän Suomessa harvinaista herkkua, mutta Salon tehdas vihitään käyttöön maaliskuussa 2014.

“Lääketeollisuus on korkean teknologian teollisuutta ja erittäin verkostoitunutta kansainvälisesti. On hienoa, että Suomesta löytyy alan huippuosaamista”, toteaa toimitusjohtaja Timo Lappalainen  vihkiäisten yhteydessä.  Orion on keskittänyt kaiken oman lääketuotantonsa Suomeen, ja koko lääketutkimuksen ja -kehityksen ketju työllistää kotimaassa yli 500 henkeä.

Salolle Orionin investointi merkitsee paitsi piristysruisketta kaupungin ilmapiiriin myös kipeästi kaivattuja työpaikkoja. Moni Orionin tehtaalle palkatuista työntekijöistä on ollut hommissa jo vanhalla kännykkätehtaalla.

"Kavereiden kanssa on vitsailtu, että päädyin sitten takaisin samaan paikkaan töihin", kertoo pakkaaja-asentajana Orionilla aloittanut Matti Hirvonen Helsingin Sanomissa tehtaan vihkiäisten aikaan. ”Tämä on kiinnostavaa ja monipuolista työtä, koska koko ajan riittää kehitettävää. On mukavaa, kun työssä oppii uutta.”