Personal trainer – kannattava sijoitus?

Moni turvautuu painonhallinnassa personal trainerin apuun. Parhaimmillaan yhteistyössä syntyy pysyviä tuloksia. Samalla palvelu keventää rahapussia.

Kannattaako sijoitus omaan personal traineriin?

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin mielestä personal trainerit ovat yleisesti ottaen hyvä sijoitus silloin, kun ihminen haluaa pysyvämpää tukea painonhallintaan.

Personal trainerit ovat yksi niitä harvoja ammattiryhmiä, jotka pystyvät olemaan tiheästi kontaktissa asiakkaisiinsa, korjaamaan mahdollisia virheitä tai vahvistamaan hyviä tuloksia nopeasti.

Personal trainer sopii etenkin niille, joilla hyvät liikunta- ja ruokailutottumukset ovat hukassa. Silloin tarvitaan tiheää kontaktia henkilökohtaiseen valmentajaan, ja paljon uuden tiedon omaksumista, jotta muutos on mahdollinen.

Mistä löytää sopiva personal trainer?

Hyvän personal trainerin löytää parhaiten kokeilemalla. Ensimmäisessä tapaamisessa kannattaa miettiä, onko henkilö sellainen ohjaaja, joka sopii itselle ja omiin tavoitteisiin.

”Hyvällä personal trainerilla on kokonaisvaltainen ote ja hän kartoittaa niin liikuntaa, syömistä, nukkumista kuin työstressiäkin. Hyvä personal trainer miettii, miten elämäntapamuutokset tehdään niin, että ne toimivat vielä viidenkin vuoden päästä”, Borg linjaa.

Jos painonhallintaohjelma on liian tiukka ja siinä pyritään vain nopeasti hyviin tuloksiin, voi siitä olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

”Jos puhutaan pysyvien elintapojen muuttamisesta, niin kontaktin personal trainerin kanssa pitäisi kestää vähintään puoli vuotta, sillä oppimisprosessi vaatii aikaa”, Borg sanoo.

Juttua varten on haastateltu ravitsemusasiantuntija Patrik Borgia.

Avainsanat: