Orion palkittiin tohtoreille työkokemusta tarjoavasta post doc -toiminnastaan

Orion on palkittu post doc -toiminnastaan DIMECC Oy:n vuosittaisella palkinnolla. DIMECC Oy on suomalainen innovaatioalusta, joka yhdistää osaamista teollisuudesta ja tutkimuksesta.

DIMECC:n PoDoCo-ohjelmassa tohtorin tutkinnon suorittanut voi hakea rahoitusta vuoden palkkaan, jos jokin yritys on valmis ottamaan väitelleen vastaan. Ohjelman pohjalta palkattu tohtori työskentelee yrityksessä tekemänsä tutkimussuunnitelman mukaisesti. 

Professori Antti Haapalinna Orionilta arvostaa DIMECC:n myöntämää palkintoa. 

”Se on hieno tunnustus siitä, että olemme olleet esimerkillisesti mukana PoDoCo-ohjelmassa. Toivottavasti hyvät kokemuksemme rohkaisevat muitakin yrityksiä auttamaan nuoria tohtoreita saamaan työkokemusta yritysmaailmassa”, hän toteaa. 

Orion on vuosittain ottanut vastaan 1–2 uutta PoDoCo-ohjelman kautta tullutta tohtoria ja ollut erittäin tyytyväinen heidän panokseensa.   

Olemme suhtautuneet avoimin mielin henkilöihin, jotka ovat lähestyneet meitä. Kun sopivan taustan omaava ja aloitteellisuutta sekä motivaatiota osoittava, hiljattain väitellyt tohtori on ottanut meihin yhteyttä, olemme panostaneet yhdessä myös rahoitushakemuksen tekoon.  

Orionille on otettu tähän mennessä kuusi henkilöä PoDoCo-ohjelman kautta. Heistä kaksi on saanut Orionista vakinaisen paikan, neljä on määräaikaisessa työsuhteessa ja yksi on juuri aloittanut PoDoCo-vuotensa. 

Lue lisää DIMECC:n lehdistötiedotteesta

Teksti: Essi Kähkönen

11.11.2020