Orion ja Ukrainan tilanne

Orion tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Huoli työntekijöistämme Ukrainassa on suuri ja ajatuksemme ovat tällä hetkellä heidän sekä kaikkien muiden sodasta kärsivien luona.

Olemme säännöllisesti yhteydessä työntekijöihimme Ukrainassa ja teemme parhaamme heidän sekä heidän läheistensä auttamiseksi tässä järkyttävässä tilanteessa. 

Humanitaarisen avun Ukrainaan Orion kanavoi kansainvälisten järjestöjen kautta. Orion on lahjoittanut Suomen Punaiselle Ristille 51 000 euroa sodasta kärsivien auttamiseksi Ukrainassa. 

Orionilta pyydetään ymmärrettävästi tällä hetkellä paljon lääkelahjoituksia Ukrainaan. Lääketeollisuus on tarkoin säädeltyä myös kriisitilanteissa, mikä tarkoittaa, että Orion voi luovuttaa lääkkeitä vain lain määrittelemille tahoille. On myös tärkeää ja vastuullista varmistaa, että lääkkeet päätyvät turvallisesti oikeille tahoille ja että niitä käsitellään oikein. 

International Health Partners (IHP) on järjestö, jonka kautta Orion on tehnyt hyväntekeväisyyteen liittyviä lääkelahjoituksia. Luotamme järjestöön ja kanavoimme avustuksemme sitä kautta. IHP muun muassa raportoi Orionille siitä, miten lääkkeitä on kohdemaissa hyödynnetty. Raporttien avulla Orion seuraa tiiviisti lääkkeiden matkaa ja varmistuu siitä, että lääkkeet päätyvät niitä aidosti tarvitseville.