Orionille Vuoden 2016 Lean-teko -palkinto

5.10.|Menestyäkseen lääkebisneksen kiristyvissä kustannuspaineissa Orionin on kehitettävä kilpailukykyään yhä tehokkaammin. Vuonna 2016 yritys aloitti konsernin laajuisen Lean-muutoksen, jossa koko henkilöstö osallistetaan jatkuvan parantamisen kulttuuriin. Suomen Lean-yhdistys palkitsi kulttuurinmuutoksen Vuoden Lean-teko 2016 -palkinnolla.

Suomen Lean-yhdistys on myöntänyt Orionille Vuoden Lean-teko 2016 -pääpalkinnon. Palkinto jaetaan vuosittain suomalaisyritykselle, joka on toteuttanut toiminnassaan menestyksekkäästi lean-ajattelua. 

Finlandia-talolla 5. lokakuuta järjestetyssä Lean Management -päivässä Lean-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Arsalo luovutti palkinnon Orionin Olli Voimalle ja Salon tehdasoperaatioiden johtaja Urpo Rautiaiselle. Perusteluissa kehuttiin erityisesti Orionin Lean-muutoksen kattavuutta ja johdon sitoutumista.

”Orionin johdolla on ollut vahva tahtotila yrityskulttuurin muuttamiseen Lean-periaatteiden mukaiseksi. Lähestymistapa on tuloshakuinen, kokonaisvaltainen ja henkilöstöä osallistava. Toimenpiteillä on saatu merkittäviä parannuksia muun muassa läpimenoajoissa, työturvallisuudessa, tuottavuudessa ja henkilöstön työtyytyväisyydessä,” palkintolautakunta perusteli. 

”Olemme ylpeitä palkinnosta, ja se kannustaa meitä eteenpäin. Työ ei ole kuitenkaan valmista, sillä Lean ei ole hanke, vaan uudenlainen kulttuuri, jossa toimintaa parannetaan joka päivä, pienin ja suurin askelin”, toteaa Olli Voima.

”Harva suomalainen pörssiyhtiö on ottanut Lean-ajattelun yhtä laajasti käyttöön kuin Orion, jossa muutos koskee koko yritystä. Lean on ennen kaikkea työntekijöiden luovuuden löytämistä, joten laaja lähestymistapa kannattaa,”kommentoi Lean-yhdistyksenArsalo.

Toimiva lääke kilpailukyvyn kehittämiseen

Japanilaisautomerkki Toyotan tuotantofilosofiaan pohjaavassa Lean-ajattelussa pyritään lisäämään yrityksen tehokkuutta asiakaslähtöisesti poistamalla hukkaa eli arvoa tuottamatonta työtä ja luomalla itseään kehittävä organisaatio.

Orionissa tarve kulttuurinmuutokselle lähti liikkeelle muun muassa globaalin lääkealan kasvavista kustannuspaineista.

”Suhteellisen suoraviivaisesti löydettävät lääkemolekyylit on jo löydetty, joten lääketutkimus- ja kehitys on koko ajan kalliimpaa. Lisäksi alan lisääntyvä sääntely nostaa yrityksen kustannuksia. Orionilla nähtiin, että jos haluamme pysyä kansainvälisesti kilpailukykyisinä, meidän on kehityttävä koko ajan paremmiksi. Samaan aikaan toimitusketjussa jo toteutetuista Lean-hankkeista oli saatu hyviä tuloksia. Siksi uskoimme, että tämä voisi olla ’toimiva lääke’ koko talossa”, Voima sanoo.

Orionissa kulttuurinmuutos koski koko konsernia: ei vain tehtaita vaan myös toimisto- ja asiantuntijatyötä, johtamista, laboratorioita ja tutkimusta. 

”Kun kaikki 3 500 orionilaista miettivät joka päivä, miten tekisin asiat hieman paremmin kuin eilen, muutosvirta on voimakas”, Voima korostaa.

Hyviä tuloksia Salon-tehtaalla

Orionin Lean-työ on jatkuvaa, ja lukuisia hankkeita on toteutettu ja käynnissä kaikissa toimintamaissa.

Positiivisia tuloksia on saatu esimerkiksi vuonna 2014 Saloon avatussa pakkaus- ja logistiikkakeskuksessa, jonka kokonaistehokkuus on noussut kahdessa vuodessa 50 %.

”Esimerkiksi tuotannossa tehtyjen tuotevaihtojen kestoa on lyhennetty Lean-työn avulla 30 %”, kertoo Orionin Rautiainen.

Salon-tehdas on ollut Orionin viime vuosien suurimpia investointeja ja osoitus siitä, että myös kotimaahan voidaan perustaa kansainvälisesti kilpailukykyisiä tehtaita. Orion on keskittänyt kaiken oman lääketuotantonsa Suomeen, ja sillä on koko lääketutkimuksen ja -kehityksen ketju kotimaassa.