Yhdessä omaishoidon puolesta

Omaishoitajuus yleistyy yhteiskunnassamme ja omaishoitajat tarvitsevat puolestapuhujia. Mitä enemmän meillä on tietoa, ymmärrystä ja puhetta omaishoidosta, sen enemmän vaikutamme myös yhteiskuntamme päättäjiin.

Omaishoitajuus koskettaa lähes jokaista suomalaista  jossain elämän  vaiheessa. Tällä hetkellä maassamme on noin 350 000 omaishoitajaa, jotka huolehtivat läheisistään: ikääntyvistä äideistään, ja isistään, vammaisista tai erityishoivaa tarvitsevista sisaruksistaan, lapsistaan tai muista omaisistaan.

Orion Oyj sekä Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry juhlivat Suomea teemalla ”Yhdessä omaishoidon puolesta”. Vuoden aikana tuodaan esille omaishoidon monimuotoisuutta ja nostetaan omaishoitajien tärkeää työtä kaikkien tietoisuuteen.

Uskomme, että taloudellisella ja viestinnällisellä yhteistyöllä saamme hyvää aikaan: tietoa, tukea ja verkostoja.  Lisäksi kaikki Suomi 100 -juhlavuoden ystävät haastetaan mukaan vapaaehtoistoimintaan omaishoitajien hyväksi. Tästä Välittämö-sovelluksen kautta tapahtuvasta ”Anna hyvän kiertää” –teemasta kerromme lisää keväällä 2017.

Tammikuusta alkaen omaishoitajien työtä tuetaan Orion 100 –juhlatuotteilla apteekeissa eri puolilla Suomea. Osalla tuotteiden myynnistä saatavista tuotoista järjestetään omaishoitajille muutaman päivän lomia tai muuta virkistystoimintaa.  Valitsemalla Orionin juhlatuotteen olet tukemassa kanssamme tärkeää omaishoitajien työtä. Kiitos!

 

Tutustu omaishoitajuuteen 

Lue  tarinoita omaishoitajista