Orion investoi Easyhaler-inhalaattoreiden tuotantoon Espoossa

1.4.2016 Orion investoi Easyhaler-inhalaatiosarjan tuotantokapasiteetin kasvattamiseen Espoon lääkevalmistetehtaalla.

Astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon suunnattu Easyhaler on Orionin kehittämä, kuivajauhemuotoisia lääkkeitä annosteleva inhalaattori.

Orion on lanseerannut useista geneerisistä vaikuttavista aineista Easyhaleriin sopivia lääkkeitä, viimeisimpänä yhdistelmävalmiste Easyhaler Bufomixin (budesonidi–formoteroli), joka sai ensimmäiset myyntilupansa Euroopassa vuonna 2014.  Budesonidi–formoteroli-yhdistelmävalmisteen myyntilupahakemusten käsittely on vielä meneillään Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Ranskassa. Lisäksi kehitteillä on uusi yhdistelmävalmiste Easyhaler salmeteroli-flutikasoni. 

”Uskomme Easyhaler-tuoteperheen kasvuun tulevina vuosina. Uusi Bufomix näkyy jo tuotantomäärissä, ja myyntilupahakemukset ovat käynnissä useassa maassa”, kertoo Orionin tuotantojohtaja Iikka Keskinen. ”Kokonaisvolyymit tulevat kasvamaan, minkä vuoksi lisäkapasiteetti tuotannossa on tarpeen.”

Laajenevalle Easyhaler-tuotannolle on remontoitu tilaa Espoon lääkevalmistetehtaalla, josta on siirretty pakkaustoimintoja Salon pakkaus- ja logistiikkakeskukseen sekä tablettituotantoa Turun lääkevalmistetehtaalle.

Tuotantotilojen muuntaminen inhalaation käyttöön alkaa kesällä 2016 ja suurin osa rakennustöistä sijoittuu 2017 ensimmäiselle vuosipuoliskolle. Uusiin tiloihin tehdään Easyhalerille muun muassa uudet pesulatilat ja pakkauslinja sekä tehostetaan tuotannon komponenttivirtaa.

”On positiivinen merkki, että saamme uusia tuotteita markkinoille ja tekemisen määrä lisääntyy. Investointi Espoossa kertoo myös siitä, että Orion uskoo omaan tuotantoon Suomessa ja on siihen voimakkaasti sitoutunut”, Keskinen toteaa.