Digistä apua omahoitoon

Digitalisaatiosta ja sen tuomista mahdollisuuksista keskustellaan juuri nyt paljon – myös terveydenhuollossa.

Mekin Orionissa olemme vuosien varrella kehittäneet monta apuvälinettä, joilla lääkäri voi helpottaa diagnoosin tekoa ja lääkkeen valintaa. Digitaalisista palveluista ei ole apua ainoastaan ammattilaisille, vaan myös potilaiden arjessa omahoidon ja terveydentilan seurantaan. Älypuhelin kulkee aina mukana ja siihen asennetut sovellukset voivat muistuttaa lääkkeen otosta sekä opastaa ja motivoida elämäntapamuutoksiin.

Kannattaa tutustua esimerkiksi kehittämäämme monipuoliseen Hyvinvointini-sovellukseen. Se on tarkoitettu kaikille reseptilääkkeitä käyttäville – ei siis ainoastaan Orionin reseptilääkkeille. Sovelluksen avulla potilaan älypuhelin muistuttaa käyttäjää lääkkeen ottamisesta. Hyvinvointini-sovellus tarjoaa kuitenkin monia muitakin hyötyjä: esimerkiksi astmapotilas voi katsoa Easyhalerin oikean inhalointitekniikan videolta. Jatkossa myös päivittäiset verenpainearvot voi tallentaa suoraan omaan älypuhelimeen. Potilas voi sitten lähettää ne hoitavalle lääkärille sähköpostitse tai näyttää hänelle vastaanotolla. Hyvinvointini-sovelluksen voi ladata  applikaatiokaupoista maksutta.

Orionsydan.fi-sivusto puolestaan tarjoaa laajan terveystiedon paketin sekä hyödyllisiä linkkejä sydän- ja verenkiertoelinsairauksia sairastaville ja heidän omaisilleen. Sivustolta löytyy suomalaisten sydänterveyden ylläpitoon liittyvää faktatietoa, joka pohjautuu Käypä hoito -suosituksiin. Sivustolta saa monia käytännön vinkkejä siihen, miten omaan terveyteensä vaikuttaa pienilläkin elämäntapamuutoksilla. Se tarjoaa myös apuvälineitä, kuten seurantakortteja ja potilasoppaita, omahoidon tukemiseen. Orionsydan.fi toimii myös mobiililaitteissa.

Peter Lindström
Markkinointijohtaja
Orion Pharma

19.4.2016