Turun-tehtaan laajennus valmistui

25.8.2014 | Vuoden 2012 lopussa aloitettu Orionin Turun-tehtaan laajennushanke on valmistunut. Uusi hormonigeelien tuotanto- ja valmistustila otettiin suunnitellusti tuotantokäyttöön heinäkuussa. 

Nelikerroksisessa ja 6000-neliöisessä uudisrakennuksessa valmistetaan sekä Orionin omia tuotteita että muille lääkeyhtiöille sopimuksella valmistettavia tuotteita. Laajennus vastaa etenkin maailmanlaajuisille markkinoille suunnatun miesten hormoniliuosvalmisteen kasvavaan kysyntään.

”Laajennus tuo 30 % lisää pinta-alaa tehtaaseen. Salon pakkaus- ja logistiikkakeskuksen avaamista lukuun ottamatta kyseessä on toimitusketjun suurin laajennus vuosikymmeniin”, johtaja Esa Nauska kertoo.

Laajennusosa yhdistettiin kesällä vanhan tehtaan hormonigeelituotantoon. Tehtaan koko kapasiteetti ei ole vielä käytössä, vaan uusia täyttö- ja pakkauslinjoja otetaan käyttöön tulevan talven aikana.

Orion valmistaa Turussa tabletteja, voiteita ja syöpälääkkeitä. Turun-tehdas on toiminut Tengströminkadulla vuodesta 1972, ja siellä työskentelee noin 700 orionilaista.