Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu kiittää Orionia

16.9.2014 | Orion sai Veripalvelun kunniakirjan 75 järjestetystä verenluovutustilaisuudesta. Yli 50-vuotinen yhteistyö on auttanut konkreettisesti kymmeniätuhansia potilaita.

Orion sai 3. syyskuuta järjestetyssä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun verenluovuttajajuhlassa kunniakirjan merkiksi yli 75 järjestetystä verenluovutustilaisuudesta.

Orionin ja Veripalvelun yhteistyö juontaa juurensa vuoteen 1963, jolloin Orionin tiloissa järjestettiin ensimmäinen verenluovutustilaisuus. Seuraavien yli 50 vuoden aikana orionilaiset ovat luovuttaneet yrityksen Espoon pääkonttorilla verta 8183 kertaa. Se tarkoittaa yli 24 000 autettua potilasta: muun muassa syöpään sairastuneita, leikkauspotilaita, synnyttäviä äitejä tai kroonisista verenhyytymistaudeista kärsiviä.

”Jokainen luovutus auttaa, ja usein verensiirto pelastaa konkreettisesti potilaan hengen”, Veripalvelun tiedottaja Päivi Hurttia painottaa.

Vuodessa verihiutaleita, punasoluja tai plasmaa tarvitsevia potilaita on noin 50 000. Veripalvelun tavoite on saada verta tasaisesti: hyvä määrä olisi tuhatkunta luovuttajaa per päivä. Siksi uskolliset luovuttajat ovat palvelulle merkittävä voimavara. 

”Haluamme kiittää Orionia siitä, että yritys on yli 50 vuotta säännöllisesti kannustanut ja aktivoinut työntekijöitä verenluovutukseen. Meille tällainen sitoutuminen ja pitkäjänteisyys ovat tärkeitä”, Hurttia toteaa.

”On hienoa, että yritys kantaa yhteiskuntavastuuta myös tällä tavalla. Hyvinvoinnin rakentamistahan myös verenluovutus on: ihmiset parantuvat luovuttajien ansiosta. Olemme samalla tiellä.”