Orionilaiset liikkuvat tyttöjen koulutuksen puolesta

14.5.2014 | Orionin ja Plan Suomen yhteistyö kehitysmaiden lasten ja nuorten puolesta jatkuu.

Plan Suomen yrityksille suunnattu työhyvinvointikampanja kannustaa yrityksiä parantamaan työntekijöidensä ja kehitysmaiden tyttöjen hyvinvointia. Orion tarttui haasteeseen toukokuun alussa.

”Yritykset kyselevät meiltä, miten he voisivat paremmin kannustaa henkilöstöään mukaan hyvän tekemiseen. Samaan aikaan yritykset miettivät, miten työhyvinvointia voitaisiin parantaa. Syntyi idea, että nämä kaksi asiaa kannattaa yhdistää”, Donata Pennanen Plan Suomesta kiteyttää.

Orionin Liikutaan tytöt kouluun -kampanjassa työntekijät keräävät liikuntaa harrastamalla varoja kehitysmaiden tyttöjen koulutukseen. Liikuntasuoritukset kirjataan HeiaHeia-palveluun. Palvelun kautta työntekijät voivat myös seurata ja kannustaa toisiaan liikkumaan. Kampanja on saanut lentävän lähdön, sillä viikon aikana neljännes orionilaisista on liikkunut tyttöjen koulutuksen hyväksi.

Tyttöjen ihmisoikeustilanne kehitysmaissa on heikko. Maailmassa joka kolmas ala- ja yläkouluikäinen tyttö jää ilman koulutusta köyhyyden, väkivallan ja syrjinnän seurauksena. Päivittäin tytöt joutuvat keskeyttämään koulunkäyntinsä, päätyvät naimisiin liian nuorina ja kokevat väkivaltaa kouluissa.

Plan Suomen tavoitteena on parantaa kehitysmaiden tyttöjen elämää ja lastensuojelua muun muassa koulutuksen keinoin. Koulutus vähentää tutkitusti köyhyyttä sekä lisää lasten hyvinvointia, elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta. Kriisitilanteissa koulutus suojaa tyttöjä hyväksikäytöltä sekä lapsi- ja pakkoavioliitoilta.

"Tyttöjen koulutuksen tukeminen kehitysmaissa on erittäin tärkeää, sillä sitä kautta luodaan tasa-arvoa ja saadaan heidät osalliseksi yhteiskunnan toimintaan", Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen kertoo.

Katso videolta, miten Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen aikoo osallistua kampanjaan. 

Kuvassa luottamusmies Tuomas Kaukanen ja toimitusjohtaja Timo Lappalainen.