Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinto Orionille

16.4.2014 | Orionin lääkehoito Alzheimerin taudin oireisiin sai Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon 2014.

Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon tarkoituksena on kannustaa yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa toimivia tutkimus- ja tuotekehitysryhmiä uusien kemiallisten tuotteiden ja palveluiden luomiseen. Vuonna 2014 hakijoita oli ennätysmäärä ja hakemusten taso oli korkea.

"Innovaatiopalkinnon saajat ovat loistavia esimerkkejä suomalaisesta korkean teknologian osaamisesta ja siitä, että Suomessa tapahtuu paljon kehitystä ja hyviä asioita. Voittajat edustavat kemianteollisuutta parhaimmillaan – keksintöjä ja innovaatioita, joilla lisätään hyvinvointia ja kehitetään yhteiskuntaa", sanoo Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Leppä.

Uusi lääkehoito Alzheimerin taudin neuropsykiatrisiin oireisiin

Alzheimerin taudin häiriöt muodostavat väestön ikääntyessä jatkuvasti pahenevan ongelman. Orionin keksinnössä on syntetisoitu, tutkittu ja kliinisesti kehitetty uutta lääkettä, joka vaikuttaa uudentyyppisillä mekanismeilla Alzheimerin taudin oireisiin. Parhaillaan lääkettä jatkokehitetään yhteistyössä Johnson&Johnson-konserniin kuuluvan Janssen Pharmaceuticalsin kanssa.

Orionin lisäksi palkinnon sai PerkinElmer Oy. Palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se jaetaan tasan palkinnon saajien kesken. Innovaatiopalkinnot jaettiin Kemianteollisuuden Teemafoorumissa 15.4.2014.

Lue Kemianteollisuuden tiedote aiheesta tästä.

Kuva: Matti Matikainen