International Health Partners ja Orion yhteistyöhön

Käännös International Health Partnersin tiedotteesta 27.8.2021

Linkki alkuperäiseen englanninkieliseen tiedotteeseen IHP:n sivuilla

LONTOO, BRITANNIA - International Health Partners (IHP) on sopinut yhteistyöstä Orionin kanssa. Orion on maailmanlaajuisesti toimiva suomalainen lääkeyhtiö, joka on erikoistunut muun muassa neurologisten häiriöiden, syöpäsairauksien ja hengityselinsairauksien hoitoon.

Yhteistyön myötä Orion lahjoittaa välttämättömiä lääkkeitä, kuten antibiootteja ja tulehduslääkkeitä. Ensimmäinen toimitus Keski-Afrikan tasavaltaan sisältää 10 000 antibioottipakettia. Sen jälkeen toimitetaan 40 000 kipulääkepakettia Haitiin.

IHP tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa kohdemaissa. Organisaatio vastaa haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen lääkinnällisiin erityistarpeisiin. Ilman lahjoituksia nämä yhteisöt saisivat välttämättömiä lääkkeitä vain rajoitetusti tai eivät lainkaan.

“Olemme hyvin iloisia kumppanuudestamme Orionin kanssa”, kertoo IHP:n toimitusjohtaja Adele Paterson. ”Euroopassa pidämme usein itsestään selvänä, että saamme tarvitsemamme lääkkeet. Kuitenkin miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa eivät saa edes antibioottien tai kipulääkkeiden kaltaisia peruslääkkeitä. Lahjoituksilla voimme varmistaa, että heikoimmassa asemassa olevien yhteisöjen apteekit ja klinikat saavat varastoihinsa lääkkeitä, jotta kaikilla on mahdollisuus hyvään terveydenhuoltoon.”

“Olemme varmistaneet jo yli sadan vuoden ajan, että potilaat saavat tarvitsemansa lääkkeet etenkin kotimarkkinoillamme”, Noora Paronen, Head of Corporate Responsibility Orionilta kertoo. “On hienoa, että kumppanuuden myötä voimme toimittaa lääkkeitä myös haavoittuvassa asemassa oleville yhteisöille. Lisäksi koronapandemia on vähentänyt antibioottien ja kipulääkkeiden kysyntää äkillisesti. Olemme iloisia siitä, että Orionin antibiooteille ja kipulääkkeille on löytynyt hyvä käyttötarkoitus. Nyt kyseiset lääkkeet auttavat ihmisiä sen sijaan, että ne äkillisen kysynnän muutoksen vuoksi päätyisivät lääkehävikiksi.”

-LOPPU-

Lisätietoja IHP:stä antaa Hazel Brearley osoitteessa h.brearley@ihpuk.org. Voit myös soittaa numeroon +44 (0)20 3735 5489.

www.ihpuk.org


Tietoa toimittajille:


International Health Partners:
International Health Partners (IHP) on kansainvälinen terveysalan kansalaisjärjestö, jonka kotipaikka on Britanniassa. IHP tukee katastrofialueiden ja haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen ihmisiä koordinoimalla pitkään säilyvien lääkkeiden turvallista ja vastuullista lahjoittamista. Yhteistyössä maailmanlaajuisen terveydenhuollon kumppaniverkostonsa kanssa IHP hankkii ja lähettää lääkkeitä niitä tarvitseville ihmisille eri puolilla maailmaa.


IHP toimittaa nopeasti katastrofiapua, tukee terveydenhuollon pitkän aikavälin kehityshankkeita ja toimittaa terveydenhuollon ammattilaisille tarvikkeita, jotta he voivat hoitaa työnsä. IHP on Euroopan suurin lääkelahjoitusten koordinoija. Riippumattomana välittäjänä se luo yhteyksiä terveydenhuollon yritysten ja avustusjärjestöjen välille ja toimittaa välttämättömiä lääkkeitä ja terveydenhuollon tarvikkeita niitä tarvitseville ihmisille ja yhteisöille.