Siirry pääsisältöön

Orion ja Pelastakaa Lapset yhteistyöhön lasten hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 22.2.2024 KLO 11.00

Orion ja Pelastakaa Lapset yhteistyöhön lasten hyvinvoinnin edistämiseksi Suomessa ja kansainvälisesti

Orion ja Pelastakaa Lapset ry ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä. Orionin 50 000 euron lahjoituksella Pelastakaa Lapset edistää tänä vuonna vähävaraisten lasten ja nuorten hyvinvointia kotimaassa sekä elintärkeiden terveys- ja ravitsemuspalveluiden saatavuutta Itä-Afrikan alueella.

“Orionilla sosiaalisen vastuun elementtejä tarkastellaan aina koko arvoketjusta lopulliseen lääkkeen käyttäjään, potilaaseen asti. Haluamme kantaa vastuuta ihmisten hyvinvoinnista paitsi omassa toiminnassamme, myös yhteiskunnassa laajemmin”, kertoo Orionin toimitusjohtaja Liisa Hurme.

Suomessa elää tällä hetkellä yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä, ja määrän pelätään kasvavan. Vastaavasti viime vuosina kriisit ja konfliktit ovat vaikuttaneet lapsiin ympäri maailmaa niin suorasti kuin epäsuorastikin. Itä-Afrikan alueella pula perustavanlaatuisista tarpeista, kuten ravitsevasta ruuasta, lääkkeistä ja terveydenhuollosta on kasvava.

"Globaalina yrityksenä tiedostamme, kuinka merkittävästi viime vuosien kriisit ja konfliktit ovat vaikeuttaneet yhä useamman perheen tilannetta niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Kaiken toimintamme ytimessä on hyvinvoinnin rakentaminen, ja tätä missiota lähdemme toteuttamaan nyt myös Pelastakaa Lasten kanssa kaikista suurimmassa tarpeessa olevien lasten ja perheiden hyväksi”, Hurme lisää.

Orionin tuki jakautuu Pelastakaa Lasten kotimaassa toteutettavalle Eväitä Elämälle -ohjelmalle sekä kansainvälisessä työssä Itä-Afrikan terveys- ja ravitsemuspalveluita edistävään toimintaan.

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla. Ohjelmassa mukana olevat yli 60 Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä sekä aluetoimistot jakavat tukea lapsille ja nuorille, joiden mahdollisuus harrastamiseen tai toisen asteen opintoihin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Lisäksi ruoka-apua jaetaan lahjakortteina vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille lapsiperheille.

Jokaisella lapsella on oikeus elää mahdollisimman terveenä ja saada mahdollisimman hyvää ravintoa. Pelastakaa Lapset takaa Health & Nutrition -ohjelmiensa kautta mm. lasten riittävän ravinnonsaannin ja aliravitsemuksen hoidon sekä mahdollistaa heidän pääsynsä oikeanlaiseen terveydenhuoltoon. Pelastakaa Lasten liikkuvien ja ylläpitämien terveysklinikoiden avulla voidaan varmistaa, että lapset ja perheet hankealueilla Itä-Afrikassa muun muassa Sudanissa saavat tarvitsemaansa apua. Lisäksi Pelastakaa Lapset jakaa vanhemmille tietoa hyvästä ravitsemuksesta.

“Pitkäjänteisen työmme tavoitteena on, että lapset saisivat kasvaa ja kehittyä turvallisessa ympäristössä sekä kotimaassa, että maailmalla. Yhdessä lasten sekä kumppaniemme kanssa parannamme lasten elämää niin tavallisessa arjessa kuin kriisien keskelläkin rakentaen heille parempaa tulevaisuutta. Sen lisäksi, että tarjoamme lapsille ja perheille välitöntä tukea ja apua, pyrimme saamaan aikaan kestäviä myönteisiä muutoksia ja pysyviä parannuksia lasten elämään”, kertoo Pelastakaa Lapset Ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

”Kiitämme lämpimästi Orionia luottamuksesta tärkeää työtämme kohtaan sekä halusta tukea ja olla osana kansainvälistä yhteisöämme. Meille on ensiarvoisen tärkeää rakentaa pitkäaikaisia yhteistyökumppanuuksia yritysten kanssa, joille vastuullisuus tarkoittaa konkreettisia tekoja ja jotka yhdessä haluavat vaikuttaa yhteiskuntamme parempaan huomiseen”, Markkula-Kivisilta sanoo.

Orion

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Kehitämme, valmistamme ja markkinoimme ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Orionilla on laaja alkuperäislääkkeiden, geneeristen lääkkeiden sekä itsehoitotuotteiden valikoima. Lääketutkimuksemme ydinterapia-alueet ovat syöpäsairaudet ja kipu. Orionin kehittämiä alkuperäislääkkeitä käytetään muun muassa syöpien, neurologisten sairauksien sekä hengityselinsairauksien hoidossa. Orionin liikevaihto vuonna 2023 oli 1 190 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 600 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö ja lasten suojelun ammattilainen. Turvaamme jokaisen lapsen oikeuden elämään, suojeluun, oppimiseen ja osallisuuteen Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset tekee töitä lapsen oikeuksien edistämiseksi yli 120 maassa joka ikinen päivä, yli 100 vuoden kokemuksella. Olemme ensimmäisten joukossa paikalla haastavimmissakin tilanteissa, siellä missä lasten eriarvoisuus on suurinta ja olosuhteet vaikeimmat. Jatkamme työtämme, kunnes meitä ei enää tarvita. Tuomme lapset ja aikuiset yhteen rakentamaan pysyvästi parempaa tulevaisuutta. Koska lasten tulevaisuus alkaa nyt.


Yhteyshenkilöt:

Terhi Ormio, Viestintäjohtaja
Orion Oyj
Puhelin: +358 50 966 4646
Sähköposti: terhi.ormio@orion.fi

Johanna Mäkelä, Yritysyhteistyön tiiminvetäjä
Pelastakaa Lapset Ry
Puhelin: +358 40 529 4475
Sähköposti: johanna.makela@pelastakaalapset.fi
                                                    

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi

http://www.twitter.com/OrionCorpIR