Siirry pääsisältöön

Johtamisen läpinäkyvyys ja uramahdollisuudet ovat FinOrion Pharma Intian valttikortteja

Intian maayhtiö on Suomen jälkeen toiseksi suurin Orionin toiminnoista. Intiasta käsin tuetaan Orionin liiketoiminta-alueita, pääpainon ollessa toimitusketjussa ja tutkimus- ja tuotekehityksessä. Laajat toimenkuvat pitävät osaajat talossa pitkään.
5.4.2024 Teksti / Anni Turpeinen
Orion-tammikuu24-Global-Orion-994x559.jpg

Orionin toimipiste Intiassa perustettiin vuonna 2008. Aluksi siellä työskenteli vain kaksi henkilöä, mutta pian se laajeni kymmenien työntekijöiden toimipisteeksi. Vuonna 2012 maayhtiön nimeksi tuli FinOrion Pharma India.  
 
Nykyisin orionilaisia työskentelee Intian-toimipisteessä jo yli 150 henkilöstömäärän kasvaessa tasaisesti vuosittain. Intian toiminto on Suomen jälkeen toiseksi suurin Orionin toiminnoista ja se tukee lähes kaikkia Orionin viittä liiketoiminta-aluetta. 
 
”Intian-toimipiste on kuin pieni Orion. Yksikkömme koostuu 12 toiminnosta, joita ovat Regulatory, Pharmaceutical, Packaging Technology, Procurement, Quality Assurance, EHS, Generic Product development, Business Support, Launch, Creative Design, IM and HR. Päätavoitteenamme on vahvistaa Orionin arvoketjua ja tukea operatiivista työtä”, kertoo Intian maajohtaja Samrudhi Utturkar.  

Ydinalueina toimitusketju sekä tutkimus ja tuotekehitys

Intian henkilömäärältään suurimmat tiimit keskittyvät toimitusketjun sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen toimintojen tukemiseen. Toimitusketjun toiminnoista Intian-tiimi osallistuu lisensioitujen tuotteiden ja farmaseuttisten raaka-aineiden hankintaan sekä Orionin oman tuotannon tarpeisiin Suomessa. Tutkimus- ja kehitystoiminnoista Intian-tiimi tukee geneeristen tuotteiden kehitystä sekä ylläpitää esimerkiksi myyntilupia. 
 
”Laadunvarmistustiimimme tarkastaa kumppaneiden toimintaa GMP:n* ja EHS:n** näkökulmasta ja pakkausmateriaalitiimissä tehdään myyntipäällysmerkintöjen ja pakkausselostevedoksen päivityksiä. Lisäksi Intiassa toimii oma henkilöstö- ja hallinto-osasto”, Utturkar kuvailee. 
 
*Good Manufacturing Practice 
**Environment, Health and Safety 

Pitovoimaa ja pitkiä uria 

Intialaisille uuden oppiminen ja ammattitaidon kerryttäminen on tärkeää, ja työpaikkaa ja työnkuvaa vaihdetaan tyypillisesti usein. FinOrion Pharma India -maayhtiössä työurat ovat olleet kuitenkin pitkiä: 
 
”Olen työskennellyt talossa jo 10 vuotta ja meillä on useita työntekijöitä, joilla on niin ikään pitkä Orion-ura takanaan. Johtamisen läpinäkyvyys, monipuoliset työnkuvat ja työn ja vapaa-ajan tasapaino pitävät osaajat riveissämme pitkään”, Utturkar kuvailee. 
 
Utturkar kertoo, että Intian-toimipisteessä vallitsee psykologisen turvallisuuden ilmapiiri, jossa uskalletaan pyytää apua ja myös kertoa, jos tekee virheen.  
 
”Orionin arvot ovat toimintamme perusta ja ne näkyvät sekä työkulttuurissamme että arjessa. Keskinäinen luottamus ja kunnioitus ovat asioita, joita jokainen työntekijämme arvostaa. Omiksi koetut yritysarvot ovat perusta, joka saa ihmiset voimaan meillä hyvin.” 

Hauskanpito ja juhlat liimaavat organisaatiota yhteen 

FinOrion Pharma Intia sijaitsee Mumbain keskustan vilkkaimmalla alueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Toimisto on huippuosaamisen ytimessä: ikkunoista näkyy lukuisia muita yrityksiä, metroasema ja alati virtaava vilkas liikenne. Toimiston sisällä intialainen kulttuuri näkyy juhlina ja erilaisina aktiviteetteina. 
 
”Vietämme usein juhlia ja erilaisia teemapäiviä, joihin henkilöstö osallistuu mielellään. Hiljattain toteutimme esimerkiksi väriviikon, jolloin pukeuduimme päivittäin yhtenäiseen väriin. Maanantaina pukeuduimme keltaiseen, tiistaina punaiseen ja keskiviikkona vihreään ja niin edelleen”, Utturkar kuvailee.  

Utturkar kertoo, että heidän henkilökuntansa on eläväistä ja energistä väkeä, mutta Orionin avotoimistossa vallitsee aina keskittynyt hiljaisuus.  
 
”Se yllättää suomalaisetkin kävijät. Kun taas pääsemme yhdessä taukotilaan, kaikki juttelevat, nauravat ja nauttivat yhteisestä tauosta”, Utturkar nauraa.  

Parasta FinOrion Intiassa: 

  • Orionin arvot, jotka ovat osa orionilaisten dna:ta: Keskinäinen arvostus ja luottamus on tärkeä osa työviihtyvyyttä.
  • Johtamisen läpinäkyvyys: Kaikki ymmärtävät päätösten syyt ja vaikutukset, mikä on tärkeää motivaation ja muutosmyönteisyyden kannalta.  
  • Monipuoliset työnkuvat ja uramahdollisuudet: Työnkuvat ovat laajoja ja niiden sisällä on mahdollisuus uuden oppimiseen. Myös työkierrot organisaation sisällä ovat mahdollisia.  
  • Joustava työaika ja etätyömahdollisuudet helpottavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista.